Septembri lõpus Viimsiga liitunud Kovalov tõusis kiirelt noore meeskonna üheks võtmemängijaks. 19 Paf liiga kohtumises kogus 202-sentimeetrine tsenter keskmiselt 18,3 punkti ja 9,3 lauda, mis on sarjas vastavalt neljas ja teine näitaja. Kuid sel nädalal läksid kahe osapoole teed lahku.

Viimsi peatreener Valdo Lips tõdes, et ta on treenerina alati pidanud oluliseks mängijate individuaalset arengut. „Teeme tööd selle nimel, et mängija saaks astuda sammu edasi oma karjääriredelil. Sellel hooajal on see ehk veelgi tähtsam olnud. Seetõttu on Artemi üle eriti hea meel, et talle keset hooaega selline pakkumine tehti,“ lausus juhendaja pressiteate vahendusel.

„Loomulikult on teisest küljest ka kurb, et Artem meie võistkonnast lahkub, sest tegemist on suurepärase meeskonnakaaslasega ning tema lahkumine kahtlemata meie võimalusi esialgselt vähendab. Tänan Artemi meiega koosoldud aja eest ja soovin talle edu järgmisel karjääri astmel! Kindlasti on Artemi märkamine kõrgemal tasemel märk ka meie tagamängijate heast tööst,“ ütles Lips.

Viimsi on sel hooajal väitnud 23-st matšist viis. Sealjuures sai meeskond alates novembri keskpaigast kirja neljamängulise võiduseeria, kus Kovalev mängis üsna kandvat rolli.

Üleminekutasu oli klubile motiveeriv

Klubi tegevjuht Tanel Einaste meenutas, et Artem saabus neile peale mitte kõige edukamat hooaega Leedus ja oli vigastusest taastumas. „Rääkides ülemineku nii-öelda tehnilisest ja sisulisest poolest, siis erinevalt keerlevatest kuulujuttudes, ei saa meilt ükski mängija vaikimisi lahkuda. Kuid sobivatel tingimustel me seda kindlasti alati arutame. Artemi osas tehtud ülemineku- ja väljaostu pakkumine vääris kaalumist ja vastuvõtmist kõikide osapoolt huvides. Mängija isiklik karjäär ja teenistus, aga ka klubi vaates, ehk üleminekutasu oli motiveeriv. Soovime Artemile edu ja jääme talle pöialt hoidma. Nagu teate, siis meie ise oleme uue mängija juba välja valinud ning juba laupäeval jõuab Tydus Verhoeven Eestisse. Positiivse stsenaariumi korral jookseb väljakule juba pühapäeval Prometei vastu,“ avas Einaste tausta.

Artem Kovalovi sõnul Viimsi andis talle aega vigastusest taastumiseks ja uskus temasse. „Esimesed mängud ei olnud minu jaoks kerged, kuid hiljem tänu kaaslastele ja treeneritele harjusin meeskonnaga ning hakkasin arenema. Viimsi on väga hea klubi, kus kõik vajalikud tingimused arenguks on olemas: taastumine, treeningud, kõik on tipptasemel. Meie meeskond on noor, kuid minu siinoleku ajal said kõik nii individuaalselt kui ka meie meeskonnana tugevamaks. Oli mõnus mängida selles saalis ja fännide pere ees, kes alati meid toetasid, olgu siis võidu või kaotuse korral. Mul on hea meel, et minu karjääris on selline meeskond nagu Viimsi. Aitäh!“ kiitis ta.

Kus Kovalovi karjäär jätkub, kinnitatakse osapoolt kokkuleppel peale mängija uude koduklubisse jõudmist. Kuid juba sel pühapäeval võõrustab Viimsi meeskond koduväljakul Prometeid. Pall pannakse Forus Spordikeskus mängu kell 18.