Pärnu alustas kodusaalis tugevalt. Mõne minutiga haarati 16:9 eduseis, avaveerand võideti numbritega 23:16. Teisel veerandajal said pärnakad rünnaku veelgi paremini jooksma. Vahetult enne poolajapausi tehti 9:2 vahespurt, mis kasvatas kodumeeskonna eduseisu enne kolmandat veerandaega 13-punktiliseks.

Teise poolaja esimeste minutitega tegi Sadam sisuliselt sotid selgeks. Kiirelt kasvatati eduseis 22-punktiliseks, kolmas veerandaeg lõpetati seisul 73:57. Viimasel nejandikul enam mänguks ei läinud. Pärnu hoidis kätte võidetud eduseisust kinni, kirjutades tabelisse võidu tulemusega 92:70.

Pärnu resultatiivseim oli Rober Valge, kes panustas suvepealinnaklubi võitu 22 punktiga. Siim-Markus Post toetas teda 13 punkti, kuue lauapalli ja 10 resultatiivse sööduga. TalTechi parim oli Kasper Suurorg 25 silmaga.

Pärnu tõusis liigatabelis 10 võidu ja 12 kaotusega kaheksandale kohale. TalTech langes play-off´i kohalt välja ning on 10 võidu ja 13 kaotusega 10.

Enne mängu:

Kohtumise tähtsusest arusaamiseks piisab tabelisse vaatamisest, sest Paf liigas pääseb kohamängudele kaheksa paremat. 22-st mängust kümme võitnud TalTech on pingereas kaheksas, neist ühe matši vähem pidanud Pärnu Sadam üheksa võiduga kümnes. Ka meeskondade esimene omavaheline kohtumine pakkus vägeva põnevuslahingu, sest Tallinnas jäid suvepealinlased peale 77:75.

Pärnu on võitnud viimasest kuuest mängust neli, viimases kohtumises jäid nad võõrsil napilt 77:78 alla Tallinna Kalev/Cramole. „Peame olema valmis TalTechi agressiivseks kaitseks,“ märkis võõrustajate abitreener Martin Müürssepp. „Peame lauas ja selg ees mängus oma suuruse ära kasutama. Kui [TalTechi peatreener Alar] Varrak saab kõik mehed ritta, on nad kõigile ohtlikud. Suurorg on nende selge liider, kes kestab noorusest tulenevalt mängudes kõvad minutid. Talle meeldib ise olukordi lahendada, kuid ta pole ka kade söötu jagades.“

Hooaegade suurepäraselt alustanud TalTechi mängumootorisse on viimasel kahel kuul lendanud liivaterad. Vigastuste ja traumadega hädas olnud ülikoolisats on võitnud viimasest 11 matšist vaid kaks, sealjuures kaotasid nad viimased neli mängu. TalTechi abitreener Kris Killing tõdes, et Pärnu on samal ajal leidnud uue hingamise ja jaanuaris on vastased näidanud head mängu.

„Seda näitab ka nende viimane kohtumine Kalev/Cramo vastu, kus alles lõpusekunditel kaotati. Kahe uue mängija lisandumisega on nüüd Pärnul palju pikem rotatsioon. Tahame teha vigadeparanduse ja oleme valmis lahinguks. Korvpallisõbrale tuleb põnev pärastlõuna Pärnu Spordihallis. Võitlus käib playoff-i koha eest!“ tõdes ta.