Lägreid tegi enne Lenzerhaide sprindivõistlust siseruumides n-ö kuiva trenni, aga lasi kogemata kuuli vastu seina. Kuigi keegi vigastada ei saanud, oli see IBU turvanõuete selge rikkumine.

„Tunnen ennast väga kehvasti. Meie spordiala võib olla eluohtlik ja kõiki turvanõudeid tuleb rangelt täita,“ rääkis Lägreid Norra rahvusringhäälingule.

Norra koondise spordidirektor Per Arne Botnan selgitas, et kuna Norra koondise hotell on staadionile väga lähedal, anti sportlastele võistlusnumber ja laskemoon kätte hotellis, mitte staadionialal, nagu tavaliselt. Botnan lisas, et pärast Lägreidi eksimust jõuti kiirelt järeldusele, et edaspidi tehakse kõik vajalikud protseduurid staadionil, mitte hotellis.

Norra koondis andis intsidendist teada ka IBU-le. Reedel teatas Puhta laskesuusatamise eest tegutsev organisatsioon BIU, et Lägreidile ja koondisele tervikuna on määratud lisakaristused.

Terve Norra laskesuusakoondis peab läbima relvakoolituse, milles räägitakse töövahendi turvalisest käsitlemisest. Lisaks määrati Norra koondisele 2500-eurone ja Lägreidile 500-eurone trahv.

„Ma arvan, et see on vaid positiivne, et kõik saavad oma teadmisi värskendada. Olen õnnelik, et karistus polnud karmim. Koolitus on alati kasulik, vaatamata sellele, kas oleme teinud vea või mitte,“ tunnistas Lägreid kodumaa meediale.