Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia alistas korvpalli Euroliiga 25. vooru kohtumises koduväljakul Tel Avivi Maccabi 92:82, millega meeskond tõusis sarjas üheksandale kohale. Sealjuures ei saanud vigastuste tõttu tiimi aidata Tadas Sedekerskis, Matt Costello ega Khalifa Diop, mistõttu oli Hispaania satsi korvialune rotatsioon üsna lühike.

Kohtumise üks kangelane oli 26 punkti visanud Markus Howard, kes aga intervjuus tõstis esile just Kotsari suure panuse. „Meil on mõned mängijad vigastatud, mistõttu on meil koosseis tavalisest õhem. Minu meelest tõusid paljud mehed esile. Maik oli meie ainus viis (loe: keskmängija) ja ta tegi suure mängu. Maik sai kõvasti minuteid ja oli tulemuslik,“ kiitis tagamängija. „Ka teised tegid oma ära ning mul on väga hea meel, et suutsime andekat meeskonda võita.“

27-aastane Kotsar rassis väljakul lausa 37 minutil, mille vältel ta sai kirja kümme punkti (visked väljakult 4/6 ja vabaviskejoonelt 2/2), üheksa lauda, kolm korvisöötu ja kolm blokki. Tema efektiivsusnäitaja PIR oli 26 ehk selgelt tiimi parim.

Sealjuures ei näita numbrid kogu tõde, sest väga paljud Baskonia korvid tulid Kotsari vägevate katete järel. Nii pole ka ime, et meeskond jäi tema minutite ajal 16-ga plussi. Baskimaa ajaleht noticias de Alava pealkirjastas kohtumise ülevaate „Kotsar ja Rogkavopoulos tõusid esile“, kus nad tõstsid esile eelkõige eestlase kaitsemängu.

„Ta aitas meeskonda väga mitmekülgselt. Esimesel poolajal viskas ta kümme punkti ja teisel lisa ei tulnud, aga samal ajal peale puhkepausi noppis ta kuus lauda, andis kaks korvisöötu, blokeeris kolm viset ning meelitas välja neli viga. Eestlane oli ilmselgelt kõikjal,“ kiitsid nad.