Soome meistrivõistluse etapil hoiavad Rally1 autoga kätt soojas Toyota ralliässad Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans, kes valmistuvad Lapimaal Rootsi MM-etapiks. Esimesel kahel kiiruskatsel jäi kahe mehe heitluses peale Rovanperä, kes edestas enne lõunast hoolduspausi tiimikaaslast 2,8 sekundiga.

„Olud olid paremad, kui mul legendi märgitud. Abiks olid väike lumesadu ja külm ilm, mistõttu teekatse oli päris kõva. Sõita oli lõbus, aga auto kallal on veel tööd teha. Kuid selleks me siin olemegi,“ rääkis Rovanperä. „Rootsi rallit silmas pidades on see hea, et sõidame samu kiiruskatseid kaks korda. Teine läbimine on info mõttes olulisem kui esimene.“

Rovanperä avapäeva lõpuks edestas edestas Evansit 24,6 sekundiga, laupäeva kolme esimese katsega rebis ta vahe juba 36,3 sekundini.

Linnamäe on oma klassi neljas

Rally2 klassis võistlevad kohalike meeste kõrval jaapanlased Yuki Yamamoto ja Hikaru Kogure, Bulgaaria lipu all sõitev Nikolai Grjazin ning eestlane Georg Linnamäe.

Reede esimese katse järel juhtis võistlus Lauri Joona (Škoda Fabia Rally2), kolmandal tõusis esimeseks Mikko Heikkilä (Toyota Yaris Rally2) ning päeva lõpetas esikohal juba Teemu Asunmaa (Škoda Fabia Rally2). Värske Toyota Yaris Rally2 roolis istuv Linnamäe läks magama oma klassi seitsmendal kohal, kaotust Asunmaale oli 45,3 sekundit.

Laupäeval näitas aga Linnamäe head kiirust, sest ta sai omas klasssis kahel esimesel kiiruskatsel kolmanda aja. Lõunapausile läks Rally2 klassi liidrina jätkuvalt Asunmaa, kellele Heikkilä kaotas täpselt viis sekundiga. Linnamäe oli 51,8-sekundilisega kaotusega Rally2 arvestuses neljas.

Rovanperä katkestas viimasel kiiruskatsel

Rovanperä jätkas muljetavaldavalt, võites Evansi ees üheksanda, 10. ja 11. kiiruskatse. Enne ralli viimast katset edestas Toyota piloot britti 54,5 sekundiga. Linnamäe jätkas pärastlõunal soliidselt ning hoidis 11. katse järel kuuendat kohta (+6.10,1).

Soome ralliäss liikus viimasel ehk 12. kiiruskatsel kindla rallivõidu suunas, kuid tema sõiduriist lakkas katse viimasel lõigul tehnilise rikke tõttu töötamast ning ta pidi ralli katkestama. Lapimaa ralli tšempioniks krooniti seega tema meeskonnakaaslane Elfyn Evans. Teise koha pälvis soomlane Mikko Heikkilä (+5.02,3) ning kolmas oli tema kaasmaalane Teemu Asunmaa (+5.09,6).

Rovanperä katkestamise järel teenis Linnamäe ralli kokkuvõttes viienda koha. Evansile kogunes kaotust viis minutit ja 59 sekundit. Ralli viimasel kiiruskatsel näitas Linnamäe viiendat aega, kaotades Evansile 43,7 sekundit.