Monte Carlos toimunud autoralli MM-sarja hooaja avaetapp päädis Hyundai tehasemeeskonnale kahetiste tunnetega. Ühest küljest korjas Thierry Neuville maksimaalsed 30 punkti, aga teisalt võitlesid tema tiimikaaslased Ott Tänak ja Andreas Mikkelsen mootorimuredega. ALS-i (anti-lag system) jumpsimisega hädas olnud eestlane sai neljanda koha, aga kaotust belglasele kogunes ligi kaks minutit.

Hyundai meeskonna pealik Cyril Abiteboul tunnistas, et Monte Carlo mootoridraamad teevad teda murelikuks, sest korraks oli probleeme ka Neuville’il. Tema väitel töötab tiim selle kallal, et veebruari keskel toimuvaks Rootsi talveralliks oleks Hyundai i20 paremini kohandatud Tänaku sõidustiilile. „Meil on asjast ülevaade olemas. Kui Thierry ja Andreas läksid tagasi varasema tarkvara ja seadistuse juurde, siis neil hakkasid asjad toimima. Kuid mingil põhjusel need seaded polnud Oti jaoks piisavalt head,“ märkis ta.

„Muidugi valmistavad sellised mootoriprobleemid mulle muret. See tähendab, et peame oma valideerimisprotsessi parandama, sest seda ei tohiks MM-sarja tasemel juhtuda,“ lisas portaali Motorsport vahendusel Abiteboul, kelle sõnul ongi järgmistel nädalatel meeskonna üks peamine eesmärk masina Tänaku käe järgi sättminine.

Hooaja avaetapi järel on Neuville’i 30 ja Tänakul 15 punkti, nende vahele mahuvad Toyota piloodid Sebastien Ogier ja Elfyn Evans vastavalt 24 ja 21 silmaga. Ent Rootsi talverallile läheb eestlane vastu ühe soosikuna. Kui mullu oli Tänak Ford Puma Rally1 masinaga läbi hooaja hädas, siis Rootsis võttis ta sellest hoolimata esikoha.

„Peame masinat konkreetselt tema jaoks arendama, sest Thierry ei kurtnud auto üle. Jättes kõrvale ralli esimese päeva, kui neil kõigil oli probleeme. Tegeleme sellega, et meil oleks Rootsis Oti jaoks midagi paremat. Aga arvestades seda, et ta tegi naasmise järel selle masinaga esimese ralli, siis oli tema esitus väga hea,“ märkis tiimipealik.

„See on kombinatsioon Oti sõidustiilist ja meie ALS-i (anti-lag system) seadistusest. Me peame selle lihtsalt spetsiaalselt tema jaoks kalibreerima,“ selgitas Abiteboul.