Neljapäeva lõuna ajal teatasid mitmed suured väljaanded ees otsas Autospordi, BBC ja Sky Sportsiga, et vanameister Hamilton liitub 2025. aastaks Ferrari F1 tiimiga. Nüüd saabus sellele ka ametlik kinnitus.

Hamiltonil oli kehtiv leping Mercedesega kuni 2025. aasta lõpuni, kuid britt otsustas kasutada võimalikku lahkumisklauslit.

„Olen Mercedesega saavutatu üle uhke. See tiim on olnud osa minu elust alates 13. eluaastast. See on koht, kus ma olen üles kasvanud. Otsus lahkuda oli mu elu üks raskemaid. Tunnen, et praegu on õige aeg astuda järgmine samm ning olen põnevil uue väljakutse osas,“ rääkis Hamilton Mercedese pressiteate vahendusel.

Hamiltoni liitumisest teatas ka Ferrari, kuid tiim ei avaldanud kui pikk leping Briti piloodiga sõlmiti. „Saame rõõmuga teatada, et oleme sõlminud Lewis Hamiltoniga mitmeaastase lepingu,“ seisis F1 tiimi avalduses.

Hamilton on Mercedeses sõitnud alates 2013. aastast ja seal on ta oma seitsmest MM-tiitlist võitnud kuus. Viimati tuli Hamilton maailmameistriks 2020. aastal. Pärast seda on ta pidanud leppima vastavalt teise, kuuenda ja kolmanda kohaga.