Tallinna Kalev alustas mängu bravuurikalt ning mõne minutiga haarati kiire 12:2 eduseis. Tartu suutis konarlikust algusest toibuda. Veerandaja lõpuminutitega vähendati jõudsalt vahet, kuid 10 minuti järel juhtis siiski veel Kalev 23:18.

Teist veerandaega alustas paremini taaralinna meeskond. Mõne minutiga tehti 12:2 vahespurt, millega kasvatati eduseis 9-punktiliseks. Veerandaja teises pooles suutis Snabb vahet vähendada ning poolajapausile mindi kodumeeskonna 43:40 juhtimisel.

Kolmas veerandaeg kuulus täielikult Tartu Ülikoolile. 10 minutiga lasti Kalevil visata vaid 12 punkti, mis viis otsustavale neljandikule 66:52 eduseisus tartlased. Neljandal veerandajal kasvas võõrustajate eduseis parimal juhul koguni 20-punktiliseks, lõpusireeni kõlades kirjutati tabelisse võit tulemusega 87:71.

Tartu Ülikooli resultatiivseimaks tõusis Rain Veideman, kes panustas võitu 16 punktiga. Devin Harris ja Märt Rosenthal toetasid teda 15 silmaga. Kalevi parim oli Erik Keedus 15 punktiga.

Tartu Ülikool jätkab Eesti-Läti liigas 14 võidu ja seitsme kaotusega kuuendal kohal. Tallinna Kalev on kolme võidu ja 18 kaotusega eelviimane ehk 15.

Enne mängu:

Tartu Ülikool hoiab Eesti-Läti liiga turniiritabelis 13 võidu ja seitsme kaotusega kuuendat kohta, kuid kaks mängu enam pidanud Riia Zelli on vaid kahe võidu kaugusel. Viimati tunnistasid taaralinlased võõra väljakul Läti klubi Ventspilsi 92:63 paremust.

Tartu Ülikooli abitreeneri Olari Naritsa sõnul peab meeskond parema mängurütmi kätte saama. „Praeguses koosluses ei ole Kalev/Snabb nii kehv kui tabeli järgi võiks arvata. Paari uue mängija lisandumine on nende mängupilti paremaks muutnud ja nad said üle pika aja ka võidu kätte. Kalevi kooslus kogenud mängijatest ja üllatusvõimelistest võõrmängijatest tähendab seda, et kui nad hullama lasta, siis võime endale suure probleemi tekitada,“ analüüsis ta.

Narits jätkas: „Meie jaoks on hetkel tähtis teha oma asju kvaliteetsemalt ja saada hea tunnetus ja rütm kätte, millest viimastes mängudes on puudu olnud. Peame raskete mängude koormast lahti saama ja järgmise kolme mänguga parema tunde saada, et karika nädalaks oleks hea emotsioon ja minek. Loodame, et kodupublik aitab sellele kaasa ja ootame kõiki huvilisi saali mängule kaasa elama.“

Nende reedene vastane Tallinna/Kalev Snabb alustas hooaega kahe võiduga, kuid kaotas seejärel 17 järjestikust kohtumist. Pikk võidupõud lõpetati pühapäeval, kui võõral väljakul alistati Viimsi 95:75. Turniiritabelis ollakse kolme võidu ja 17 kaotusega 15. positsioonil.

„Enne kohtumist on sees positiivne tunne, kuna lõpetasime just pika kaotuste seeria. Terve nädala on trennides olnud kõik 10-12 meest ning oleme saanud harjutada, mida vaja. Kõik on terved, kõik on vormis,“ rääkis Kalevi peatreener Kalle Klandorf vastasseisu eel. „Uued mängijad on ilusti sisse sulanud. Hardy sai päris palju mänguaega Viimsi vastu, Lilly peab ennast näitama nüüd. Trennis on ta igatahes tubli. Meil on omad väikesed, kuid kindlad eesmärgid nüüd. Põhiline on, et eestikate play-off´is Kalev Cramoga kokku ei läheks. Eks näis, kuidas see kõik realiseerub. Mängutahe on meestel olemas ja läheme võitma.“