Norralane rääkis kodumaa meediale, et tema karjäär võib isegi läbi olla. Kõik sõltub, kuidas kulgeb edasine taastumine.

Kilde sai õnnetuses säärele sügava lõikehaava, mis ulatus luuni ja kahjustas närve. „Kõige tähtsam on see, et õpiksin uuesti kõndima. Ma pole kindel, kuidas närvikahjustusest paranemine kulgeb. Ma ei tea, kas taastun kuue kuu, aasta või kahe aastaga,“ rääkis Kilde.

Lisaks jalale vigastas Kilde õnnetuse tagajärjel õlga, mis vajas operatsiooni. Hetkel viibib norralane Austrias Innsbruckis, kus ta kavatseb olla kuni juunini.

„Kõige tähtsam on, et mu keha töötaks taas normaalselt. Vahet pole, kas olen mäesuusamaailma tipus või saan ainult golfi mängida. Ma tahan normaalselt elada,“ jätkas norralane.

Kilde on õnnetuse järel ratastoolis ja vajab praegu oma ema Kristin Kilde abi. „On olnud raskeid ja helgemaid momente. Olen käinud kahel operatsioonil ning prognoos on praegu hea. Kuid see kõik võtab aega,“ lisas Kilde.

Video õnnetusest:

Kilde on kahekordne maailmameister ning võitnud olümpiamängudelt hõbe- ja pronksmedali. 2020. aasta krooniti Kilde MK-sarja üldvõitjaks. Pika karjääri jooksul on ta triumfeerinud 21 etapil.