Põhja-Makedoonia on 2025. aasta EM-valikturniiril Eesti koondise esimene vastane, mäng peetakse 23. veebruaril Skopjes. Kolm päeva hiljem võõrustab Eesti Tallinnas Unibet Arenal Leedut. Lisaks kuulub alagruppi Poola, kes on korraldajamaana pääsu finaalturniirile juba taganud. Seega peab Eesti finaalturniirile saamiseks edestama kas Põhja-Makedooniat või Leedut.

Nagu tavaks, tugevdab Põhja-Makedoonia koosseisu kodustatud ameeriklane. Peatreener Jončevski pani nimekirja mängujuhi T.J. Shortsi ja tsentri Ethan Happi. Mõlemat reeglite järgi kasutada ei saa, valida tuleb üks.

26-aastane ja 175 cm pikkune Shorts on Eesti korvpallisõpradele juba tuttav, ta esindas Põhja-Makedooniat augustis Tallinnas peetud olümpiakvalifikatsiooniturniiri mängudes. 2023. aasta kevadel tuli Shorts Bonniga FIBA Meistrite liiga võitjaks ja pälvis nii kogu hooaja kui ka finaalturniiri kõige väärtuslikuma mängija tiitli. Käesoleval hooajal esindab ta EuroCupis mängivat Prantsusmaa klubi Paris Basketballi. Shorts on EuroCupis visanud keskmiselt 17,7 punkti ja andnud 7,4 korvisöötu.

27-aastane ja 208 cm pikkune Happ pole ametlikes mängudes Põhja-Makedooniat esindanud, kuigi passi sai ta juba 2022. aastal. Tänavu kuulub Happ Hispaania kõrgliigas ja EuroCupis kaasa tegevasse Gran Canaria võistkonda. Eurocupis on tema arvele jäänud keskmiselt 9,7 punkti ja 6 lauapalli. Hooajal 2019/20 sõlmis Happ lepingu Euroliiga tiimi Piraeuse Olympiacosega, aga seal pidas ta vaid ühe mängu.

Põhja-Makedoonia kandidaatide nimekirjas on ka kõik tuntumad kohalikud pallurid, näiteks mängujuht Nenad Dimitrijevic (Kaasani Unics) ja kogenud viskaja Vojdan Stojanovski (Skopje MZT).

Kogu nimekirja saab näha SIIT.