Tänasest, 1. veebruarist annab Go3 televisioon Baltimaades all-litsentsi Viaplay tervele otseülekannete portfellile. Lepingu raames saavad Go3 kliendid juurdepääsu esmaklassilistele spordisündmustele, nagu Eesti jalgpallikoondise mängud, UEFA Meistrite ja UEFA Euroopa liiga, 2024. aasta jalgpalli EM-finaalturniir ja valikmängud (sealhulgas märtsis toimuv Poola-Eesti kohtumine), Inglismaa jalgpalli kõrgliiga, NHL, vormel 1 ja palju muud.

Meistrivõistlused, koos parimate võistkondade ja vastasseisudega, on saadaval koos kohalike ekspertide kommentaaridega.

„Meil on hea meel sõlmida see leping ja tuua meie vaatajateni veelgi rohkem tippsporti. Go3 televisiooni tellijad saavad nautida parimat sporti ja vaatamiskogemust kogu Baltikumis. 2024 saab olema spordifännide jaoks erakordne aasta ja Go3 on koht, kus kõiki neid tippsündmusi nautida saab,“ ütles TV3 Grupi tegevjuht Christian Anting pressiteate vahendusel.

„See on õige samm nii Viaplay Grupi äritegevuse kui ka meie spordivaatajate jaoks kogu Baltikumis. See võimaldab meil veelgi enam keskenduda oma tegevusele Põhjamaades, Madalmaades ja Viaplay Selectis, mis on turud, kus näeme parimaid tingimusi kasvuks ja kasumlikkuseks, ning Poolas, kus tegutseme kuni 2025. aasta keskpaigani. Samal ajal saab meie spordisisu Eestis, Lätis ja Leedus kättesaadavaks kohaliku meediagrupi poolt hallatava väljakujunenud platvormi kaudu,“ ütles Viaplay Grupi president ja tegevjuht Jørgen Madsen Lindemann.

„Olen väga rõõmus, kuna Viaplay lisandumisega tugevdab Go3 veelgi oma positsiooni kõigi Baltikumi spordifännide jaoks. Järgmise paari päeva jooksul saavad Go3 kliendid võimaluse tellida ja vaadata kõiki spordialasid, mis tulevad Viaplayst. Pakett on saadaval nii olemasolevatele kui ka uutele Go3 klientidele, kes saavad seda vabalt kombineerida teiste pakettidega. Täpsemad üksikasjad jõuavad klientideni lähipäevil. Püsigem lainel,“ ütles Go3 televisiooni tegevjuht Jan Wykrytowicz.

Viaplay kasutajad viiakse Go3-le üle märtsi jooksul. Hiljemalt alates 2024. aasta märtsist saavad Viaplay tellijad Eestis, Lätis ja Leedus oma lemmik Viaplay spordisisu vaadata Go3 televisioonis oma tellimuse raames. Samal ajal lõpetab Viaplay platvorm oma tegevuse Balti regioonis. Pakett saab järk-järgult kättesaadavaks Go3 televisiooni levitamispartnerite kaudu.

TV Play Balticsi kommunikatsioonispetsialist Mike-Richard Koch kommenteeris Delfile, et kuna uudis on nii värske, keskendutakse esialgu peamiselt tehnilistele üksikasjadele, kuidas Viaplay ülekanded Go3 platvormile saada. Seega pole Go3-l võimalik praktilistele küsimustele (näiteks kas Eesti jalgpallikoondise mänge näeb tasuta ja kas Viaplay sisu eest tuleb juurde maksta või mitte) täna vastuseid anda. Täpsem info peaks selguma lähiajal.

Go3 saab Viaplaylt litsentsi järgmistele võistlustele: jalgpall (UEFA Meistrite liiga, UEFA noorte liiga, UEFA Euroopa ja Konverentsi liiga, UEFA Rahvuste Liiga, UEFA kvalifikatsioonid, EURO 2024, Inglismaa kõrgliiga, FA Cup, Carabao Cup, The Championship, League One, League Two, Women’s Super League, Women’s FA Cup, Frauen Bundesliga, DFB Women Pokal, Arnold Clark Cup, Women’s Copa America), autosport (Formula 1, Formula 2, Formula 3, IMSA seeria, Indycar), jäähoki (NHL, SHL), võitlussport (KSW, Invicta, Enfusion), golf (US Open, The Open Men & Women, DP World Tour Golf, LPGA Tour, US PGA Chmp, Asian Tour, Ryder Cup), PDC Darts, Matchroom Sportsi üritused, käsipall (Handball Bundesliga, käsipalli maailmameistrivõistlused), ragbi (Six Nations & International Rugby, Premiership Rugby League, EPCR Rugby, URC Rugby), Major League Baseball, Premier Padel, LFL.

Eesti jalgpallikoondise mänge näeb TV3 Grupi kanalitest märtsis ja juunis. Mis saab edasi, pole selge, sest koondisejalgpalli pakett kestab suveni.

„Jalgpalliliit on kursis muudatustega, et märtsikuiseid ja juunikuiseid meeste koondise mängude ja suvise Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri otseülekande õigused on TV3 Grupi käes,“ rääkis Eesti Jalgpalli Liidu arendusdirektor Mihkel Uiboleht alaliidu koduleheküljel.

„Oluline on nii Eesti koondise kui ka EM-finaalturniiri otseülekannete kättesaadavus ja hea kvaliteet. Kindlasti on see ka TV3 Grupi jaoks oluline. Täname Viaplay meeskonda senise koostöö eest, aga juba varem oli selge, et nende teekond Baltikumi turul on lõppemas ja õiguste üleminek on loogiline käik. Jalgpallisõbral millegi pärast muretseda ei tule, Eesti koondise ülekanded on kvaliteetsed ja hästi kättesaadavad,“ lisas ta.