Vasaksisemise positsioonil mängiv viskekahur Štšerban esindas Tallinna esindusmeeskonda 1,5 aastat ning tegi tugevaid esitusi nii Eestis, Baltikumis kui ka eurosarjas.

„Vova oli meie esindusmeeskonna vaieldamatu rünnakuliider. Kuna meil lõid sügisesed eurosarjamängud Luksemburgi klubiga eelarvesse 10 000 euro suuruse miinuse ning lisaks ei olnud Tallinna linnal esindusmeeskonda võimalik sarnaselt 2022 aastale 2023. aasta lõpul lisaeelarvest toetada, siis lasime finantskaalutlustel klubi kõige kallima mängija minema,“ sõnas HC Tallinna tegevjuht Risto Lepp.

„Soovime Vovale edasiseks karjääriks tuult tiibadesse. Kuna ta on 22-aastane ja alles arenemisjärgus, siis näen tal tugevat potentsiaali liitumaks tulevikuks mõne Euroopa väga tugeva liiga klubiga. Hea suhtleja Vova on inimesena ülitore ning kindlasti sulandub ta hästi ka Mistra klubisse, kus saab kevadel tugevaid karastavaid mänge nii Eesti kui Balti liigas“, lisas Lepp.

„Kuigi mul oli ka välismaalt pakkumisi, nagu näiteks soomlaste Riihimäki Cocksist, siis otsustasin liituda järgnevaks paariks kuuks Mistraga, kuna neil on Eestis ja Baltikumis kõrgeimad võimalikud eesmärgid. Tugeva võistkonnasisese konkurentsi tõttu on üleminek mulle samm edasi ja üritan olla parim versioon endast,“ lausus Eesti meistriliiga üks edukaimaid väravakütte Štšerban.

„HC Tallinn oli minu esimeseks välisklubiks. Eks alguses oli ikka raske olla kodust eemal, kuid kõik võistkonnast aitasid sulanduda. Tänan kõiki klubi inimesi, treenereid ja mängijaid toreda aja eest. Tallinn on minu teine kodu, kuhu jään vähemalt kuni hooaja lõpuni elama“, lisas Štšerban.

HC Tallinn mängib esimese kohtumise ilma ukrainlasest leegionärita täna kell 19:00 Eesti meeste meistriliigas HC Kehra vastu Kalevi spordihallis, kuhu on erandkorras täna sissepääs tasuta. Samal ajal kohtub mehe uus klubi Mistra kell 19:00 Põlvas kohaliku Servitiga. Štšerban võib kohtumisest kerge haiguse tõttu eemale jääda.