Põhiturniirile jõudsid naistest Kristina Kuusk, Julia Beljajeva, Nelli Differt, Katrina Lehis, Irina Embrich ja Veronika Zuikova. Kõik naised jõudsid ka teise ringi, kus lõppes aga Beljajeva ja Kuuse võistlus. Kaheksandikfinaalis langesid konkurentsist Differt, Zuikova ja Embrich. Differt ja Zuikova kaotasid mõlemad lisaajal. Ainsana edenes kaheksa parema sekka Lehis, kes kaotas veerandfinaalis maailma esinumbrile Man Wai Vivian Kongile (Hong Kong) 15:11. Meestest olid võistlustules Sten Priinits ja Ilian Bobrov, kes langesid avaringis konkurentsist.

Võistluse käik:

Esimene ring

Kolmapäeva hommikul alanud põhiturniiril jõudsid teise ringi alustuseks Kuusk ja Beljajeva. Beljajeva seljatas avaringis ukrainlanna Inna Brovko 15:9. Tema kohtub 32 parema seas itaallanna Giulia Rizziga. Kuusk oli avaringis britist Julia Caronist parem 15:13. Tema kohtub järgmises ringis Ungari tähe Anna Kuniga.

Lehis alistas soomlanna Anna Salmineni kindlalt 15:5. Differt sai korealannast Jiyoung Leest jagu 15:12. Lehise järgmine vastane itaallanna Alberta Santuccio. Differtit ootab ees ungarlanna Blanka Virag Nagy.

Teise ringi jõudis ka Embrich, kes oli ukrainlannast Olena Krõvõtskast napilt parem 14:13. Tema järgmine vastane on argentiinlanna Isabel Di Tella. Veronika Zuikova vehkles avaringis Emma Franssoniga (Rootsi). 10:9 võidu teeninud Zuikova järgmiseks vastaseks on Lõuna-Korea sportlane Hyangeun Kim.

Kõik teise ringi matšid algavad Eesti aja järgi vahemikus 11-12.

Teine ring

Beljajeva sai teises ringis valusa kaotuse, jäädes Rizzile alla 14:15. Itaallanna kohtub kaheksandikfinaalis Differtiga, kes alistas ungarlanna Nagy torgetega 15:9.

32 parema seas langes konkurentsist ka Kuusk, kaotades ungarlannale Hunile 8:15. Võidukalt jätkas sarnaselt Differtile ka Lehis, kes sai teises ringis 15:10 jagu itaallannast Santucciost. Lehise järgmine vastane on Hong Kongi esindav Kaylin Sin Yan Hsieh.

16 parema sekka edenes ka Embrich, kes tõrkas Di Tella läbi 15:11. Tema järgmine vastane on Hong Kongi sportlane, maailma esinumber Man Wai Vivian Kong. Kui Lehis ja Embrich kaheksandikfinaalid võidavad, kohtuvad nad veerandfinaalis omavahel.

Magusa võidu sai ka Zuikova, kes sai 8:7 jagu Kimist. 7:7 seisu järel tegi lisaminutil otsustava torke just Zuikova. Tema järgmine vastane on ukrainlanna Darja Varfolomjejeva.

Kaheksandikfinaalid

Differt sai kaheksandikfinaalis itaallannalt Rizzilt valusa 11:12 kaotuse. Eestlanna juhtis viimasel minutil 10:8, aga Rizzi jõudis viigini. 11:11 seisul viimane kolmandik lõppes. Lisaminutil tegi otsustava torke Rizzi.

Lehis sai oma matšis 13:12 jagu Kongist. Lehis juhtis 12:9, vastane jõudis veel ühe torke kaugusele (12:11). Eelviimase sekundi topelttorge kindlustas siiski eestlannale võidu.

Zuikova sai valusa 11:12 kaotuse ukrainlannalt Varfolomjejevalt. Zuikova alustas matši paremini ja vehkles end ette 3:0 ja 5:1. Teisel kolmandikul pääses eestlanna ette 7:2, aga ukrainlanna jõudis perioodi lõpuks kahe torke kaugusele (7:9). Varfolomjejeva jõudis viimasel kolmandikul viigini 10:10. Järgneva poolteise minuti jooksul kumbki vehkleja torget ei teinud ja mõlemad said vastase passiivsuse eest ühe punkti (11:11). Lisaajal läks Zuikova ründama, aga vajaliku torke sai tehtud ukrainlanna.

Embrich kaotas Hong Kongi esindavale Kongile 9:15. Embrichi ja Kongi vahelise kaheksandikfinaali avakolmandik lõppes 4:4, aga järgneva kolme minuti lõpuks juhtis Kong 11:6. Seda edu Kong käest ei andnud, ta võitis vastasseisu 15:9.

Veerandfinaalid

Lehis läks veerandfinaalis vastamisi varasemalt Embrichi konkurentsist lülitanud Kongiga ning ka sedapuhku võidutses Hong Kongi 15:11. Kusjuures viimase minimatši eel juhtis Lehis veel 7:5, kuid peagi leidis eestlanna ennast 8:9 kaotusseisust ja enam kordagi viigini ei jõudnud.

Priinits ja Bobrov kaotasid avaringis

Meeste turniiril heitles Bobrov avaringis Colombia sportlase John Edison Rodrigueziga. Bobrov kaotas matši torgetega 10:15. Priinitsa vastaseks oli prantslane Alexandre Bardenet. Ka Priinits ei jõudnud teise ringi, tema kaotas torgetega 9:15.

Delfi Sport täiendab uudist jooksvalt.