Bundesliga 2 klubide omavahelises kohtumises pääses Fortuna võõrsil 38. minutil mängu juhtima, kui jala sai valgeks Vincent Vermeij. Teise poolaja keskel viigistas St. Pauli ridades penaltist seisu Marcel Hartel.

Kuna normaalajal rohkem väravaid ei nähtud, ootas ees lisaaeg. Kõik 120 minutit kaasa mänginud Mets sai 97. minutil kollase kaardi. Kaks minutit hiljem viis Ao Tanaka külalised 2:1 ette. St. Pauli tuli viimasel hetkel kaotusseisust välja. 121. minutil leiti tsenderdusega kastis üles vahetusest sekkunud Carlo Boukhalfa, kes pealöögiga mänguseisu viigistas.

Nii ootas pärast 2:2 seisu ees penaltiseeria. Penalteid esimesena alustanud St. Pauli pääses ka juhtima, kui teises voorus tõrjus väravavaht Sacha Burchert vastaste Christop Daferneri ürituse. Nüüd tuli aga Fortuna raskest seisust välja. Edaspidi Düsseldorfi pallurid penaltitel ei eksinud ning kahes viimases voorus tõrjus puurilukk Florian Kastenmeier St. Pauli mängijate Mauridesi ja Harteli üritused. Nii võitis Fortuna penaltiseeria 4:3 ja tagas edasipääsu poolfinaali.

Ülejäänud kolmes veerandfinaalis kohtuvad järgneva nädala jooksul Berliini Hertha ja FC Kaiserslautern, Leverkuseni Bayer ja Vfb Stuttgart ning FC Saarbrücken ja Mönchengladbachi Borussia. Poolfinaalpaarid loositakse kokku 11. veebruaril.

Karol Metsa ja St. Pauli fookus läheb nüüd puhtalt Bundesliga 2-le, kus püütakse edasipääsu Saksamaa meistriliigasse. Nad hoiavad Bundesliga 2-s liidrikohta 39 punktiga. 35 silma on kogutud Fürthi Greutheril ning Kieli Holsteinil.