Toona 15-aastane Valijeva andis positiivse dopinguproovi 2021. aasta 25. detsembril. Naiste üksiksõidu maailmarekordiomaniku proovist leiti keelatud ainet trimetasidiini. Positiivne proov tuli ilmsiks alles 2022. aasta Pekingi olümpiamängude ajal ja pärast seda, kui ta aitas Venemaa koondisel võistkonnavõistluses kuldmedalile tulla.

CAS-i neljapäevasest karistusest johtuvalt otsustas Rahvusvaheline uisuliit (ISU) muuhulgas tühistada ka Valijeva tulemused 2022. aasta Pekingi olümpiamängudel ning seega jäi Venemaa oma võistkondlikust kuldmedalist ilma. Medalita idanaabreid siiski ei jäetud, sest kuigi protokollist eemaldati Valijeva teenitud punktid, siis 54 silmast piisas, et pronksised autasud teenida.

Kanada uisuliidule põhjustas aga ISU värske otsus palju tuska, sest nemad said toona 53 silmaga neljanda koha.

Nimelt võidutses Valijeva Pekingi võistkonnavõistluses nii naiste lühi- kui ka vabakavas, millega teenis maksimaalsed 20 punkti. Kanadalanna Madeline Shizas oli mõlemas arvestus kolmas ja teenis seega 16 silma (8+8). Kuigi tänu Valijeva diskvalifitseerimisele kerkis Shizas teiseks ja pidanuks tagantjärgi teenima 18 (9+9) punkti, mis kergitanuks Kanada üldarvestuses 55 punktiga kolmandaks, siis miskipärast ISU nii ei toiminud.

„ISU ei arvestanud oma otsuses reeglistikku 353. punkti, kus on kirjas, et: „Kõik võistlejad, kes olid algselt diskvalifitseeritud võistlejast madalamal kohal, liiguvad vastavalt oma lõplikule tulemusele kõrgemale kohale. Kanada uisuliit ei nõustu sugugi ISU seisukohaga ja kaalub kõiki edasikaebamise võimalusi,“ teatas Kanada uisuliit, et ei kavatse asja sinnapaika jätta.