Möödunud aastal võitis naiskond esimest korda ajaloos Hõbeliiga, mängis kodusel EM-i finaalturniiril ja detsembris pärjati vollenaised ka aasta võistkonna Kristjaniga. Koondisesuve edu üks aluseid oli asjaolu, et paljudel põhimängijatel jäi seljataha hooaeg välisklubides.

Tänavu on aga pilt hoopis teine. Välismaal mängivaid koondislasi on kokku viis: Kertu Laak (Poola), Kristiine Miilen (Prantsusmaa), Carmel Vares (Prantsusmaa), Melissa Varlõgina (Bulgaaria) ja Kadi Kullerkann (Rumeenia). Kullerkanni hooaeg lõppes põlvevigastuse tõttu paraku varakult.

Kuigi kohalikus naiste meistriliigas saavad palka vähesed mängijad ja tase on teiste riikide omast kehvem, on paljud pallurid ikkagi kodumaale naasnud. Võrreldes eelmise klubihooajaga jätkub sel hooajal Eestis sinisärkidest näiteks Karolina Kibbermanni, Nette Peiti, Silvia Pertensi, Liis Kiviloo ja Eliise Hollase karjäär.

Eesti võrkpalliliit otsib samal ajal uut peatreenerit, sest senine loots Alessandro Orefice hakkab edaspidi juhendama Sloveenia naiskonda. Orefice rääkis Eesti Päevalehele antud intervjuus, et sooviks näha rohkem eestlannasid välisklubides mängimas.