Rapla alustas kohtumist hästi ja võitis avapoolaja 46:37. Kolmandal veerandaja keskpaigas haarasid võõrustajad korraks isegi 15-punktilise eduseisu, kuid Liepaja tegi vahe tasa ja 30 sekundit enne normaalaja lõppu mindi omakorda ise 83:81 juhtima. Seejärel kerkis Rapla sangariks Rait-Riivo Laane, kes esmalt tabas kaks vabaviset ning seejärel tegi viimasel rünnakul Liepaja mängujuhi Ricards Vitolskise elu sedavõrd kibedaks, et too enam korralikult viskele ei jõudnudki.

Lisaajal aga võõrustajad enam lätlasi kordagi juhtima ei lubanud ja lõpuks võeti numbriliselt turvaline 98:89 võit.

Võitjate parimana viskas Martin Paasoja 23 punkti ja jagas üheksa korvisöötu. Obrad Tomici arvele jäi 22 silma ning Tormi Niits kogus 15 punkti ja kümme lauapalli. Liepaja poolelt sai Kristaps Kilps kirja 22 punkti.

Fotod:

Rapla (8 võitu, 14 kaotust) jagab liigatabelis Keila Coolbetiga 12. kohta. Liepaja asub 9 võidu ja 11 kaotusega üheksandal kohal. Võiduga jättis Rapla alles teoreetilised võimalused Eesti-Läti liigas veerandfinaali pääseda, aga Liepaja alistamine oli kasulik ka mitmele teisele Eesti klubile, eelkõige TalTech/Optibetile (10 võitu, 11 kaotust) ja Pärnu Sadamale (9 võitu, 12 kaotust).

Teistes teisipäevastes kohtumistes alistas Kalev/Cramo kodus Pärnu Sadama 78:77 ning Tartu Ülikool Maks & Moorits tunnistas võõrsil Ventspilsi 92:63 paremust.