Viimased pool aastat vaimse tervise probleemidega maadelnud Rubio tõmbas jaanuari alguses oma pikale NBA-karjäärile joone alla, kuid nüüd on mured peaaegu seljatatud ja hispaanlane valmistub väljakule naasmiseks.

„Tahtsin teada anda, et minu taastumisprotsess on jõudnud viimasesse faasi. Olen sellest juba mitu nädalat mõelnud ning pärast keha ja vaimuga tegelemist olen viimaks valmis, et pall uuesti kätte haarata,“ lausus Rubio sotsiaalmeedias. „Järgmise sammuna uurisin FC Barcelonalt, kas saaksin, ilma kohustusteta ja neid segamata, klubi treeningutega liituda.“

Barcelona korvpalliklubi kinnitas seejärel kärmelt, et Rubio teeb esimese trenni kaasa juba sel teisipäeval, mil meeskond valmistub Euroliiga kohtumiseks Bologna Virtusega. Kuigi Rubio veel otseselt mängima ei tõtta, siis Hispaania väljaande Marca hinnangul on tõenäoline, et lähiajal sõlmivad osapooled ka lepingu.

2009. aasta NBA draftis viiendana valitud Rubio esindas eelnevalt Minnesota Timberwolvesi, Utah Jazzi ja Phoenix Sunsi. Alates 2021. aastast kuulus ta Cleveland Cavaliersi ridadesse, kuid mõned nädalad tagasi jõuti lepingu lõpetamises kokkuleppele.

Üheks ajaloo suurimaks Euroopa korvpallitalendiks loetud Rubio täht NBA-s kuigi säravalt põlema ei läigatanud, sest tema arvele jäi ligi 700 põhihooaja mängus keskmiselt 10,8 punkti ja 7,4 korvisöötu.

Enne ookeani taha siirdumist esindas kunagine korvpalli imelaps Hispaanias Badalona ja Barcelona meeskondi. Sealjuures jooksis ta esmakordselt Hispaania kõrgliigas väljakule vaid 14-aastaselt. Hispaania koondisega on Rubio kroonitud nii maailma (2019) kui ka Euroopa meistriks (2009, 2011), lisaks leiab tema auhinnakapist Pekingi olümpia hõbemedali ja Rio olümpia pronksi.