Mängijana Barcelonaga kaheksa La Liga ning neli Meistrite liiga tiitlit võitnud Xavi asus Kataloonia meeskonna peatreeneriks 2021. aasta sügisel. Mullu võitis klubi Hispaania meistritiitli, aga tänavu on läinud asjad üle kivide ja kändude.

Barcelona hoiab La Ligas 44 punktiga kolmandat kohta, nende suurim rivaal Madridi Real on aga 54 silmaga liider. Kataloonia meeskond sai laupäevalgi kodustaadionil valusa kaotuse, sest nad juhtisid Villarreali vastu teise poolaja keskel 3:2. Ent võõrustajad võtsid Gonçalo Guedesi 84., Alexander Sørloth 90+8. ning José Luís Moralesi 90+11. minuti väravatest 5:3 võidu.

Ehhki Xavi leping kestab 2025. aastani, siis matši järel teatas Xavi, et nii kaua ta meeskonna eesotsas pole. „30. juunil lahkun ma klubist. See on otsus, mida olen arutanud presidendi ja meeskonnaga. Barca vajab suunamuutust,“ lausus 44-aastane peatreener. „Ma arvan, et see aitab klubi dünaamikal muutuda. Siiski ma usun, et suudame hooaja hästi lõpetada. Kuid ma pean mõtlema klubi heaolule.“