Kokku pandud initsiatiivrühm kogus allkirju, millega nad protestivad sõda toetavate Venemaa sportlaste olümpiale lubamise vastu. Allkirjakogu anti üle Prantsusmaa presidendile Emmanuel Macronile, Pariisi linnapeale Anne Hidalgole ning Prantsusmaa spordiministrile Amelie Udayale-Casterile. Projektiga liitusid ka mitmed suuremad Ukraina portaalid.

Kuigi alade kaupa on venelaste olümpiale jõudmisega lood erinevad, siis mitmed nii-öelda neutraalsed sportlased on saanud litsentsi, mis lubaks neil Pariisis võistelda. Ukrainlased rõhutavad kirjas, et mitmed neist neutraalsetest sportlatest on siiski aktiivselt sõda toetanud. Näiteks taekwondo täht Vladislav Larin on osalenud sõda teotavas progapandavideos ning avalikult on sõjategevust toetanud ka maadlejad Zaurbek Sidakov ja Zaur Uguev. Ning selliseid näiteid on teisigi.

241 allkirjastanu seast leiab teiste seas kõrgushüppaja Jaroslava Mahutšihhi, laskesuusataja Olena Bilosjuki, sõudmise olümpiakulla Anastasiia Kozhenkova ja palju teisi. Ühtlasi allkirjade kogumine käib ka edasi.

Jaga
Kommentaarid