22-aastane Sinner alistas poolfinaalis maailma esireketi Novak Djokovici 6:1, 6:2, 6:7, 6:3, Medvedev sai aga jagu Alexander Zverevist 5:7, 3:6, 7:6, 7:6, 6:3.

Finaali esimesed kaks setti kuulusid Medvedevile 6:3, 6:3. Sinner eksis endale ebaomaselt palju, samas Medvedevil õnnestus absoluutselt kõik. Nii kolmandas kui ka neljandas setis nähti üht servimurret, mille tegi mõlemal korral Sinner seti kümnendas geimis. Sinner võitis kolmanda ja neljanda seti numbritega 6:4, 6:4. Otsustavas viiendas setis suutis Sinner enda paremuse maksma panna tulemusega 6:3. Kohtumine kestis kolm tundi ja 46 minutit.

Sinner lõi kohtumise jooksul 14 ässa ja tegi viis topeltviga, Medvedev lõi 11 ässa ja tegi kolm topeltviga. Sinneri esimene serv õnnestus 61%-liselt ja võitis 74% esimeselt servilt mängitud punktidest, Medvedevi vastavad näitajad olid 68% ja 76%. Itaalia tennisisti realiseeris murdepalle 44%-liselt (4/9) ja Medvedev 33%-liselt (4/12). Matši üldpunktid jäid Sinneri kasuks 142:141.

Tegemist on Jannik Sinneri karjääri esimese suure slämmi tiitliga ja ühtlasi esimese korraga mängida slämmiturniiri finaalis. Daniil Medvedev on nüüdseks mänginud kolmes Austraalia lahtiste ja ühtekokku kuues slämmifinaalis. Ainsa tiitli võitis venelane 2021. aasta US Openil.

„Tean, et oleme omavahel mänginud juba mitmes finaalis, kuid ma leian alati parandamist vajavaid asju. Sa muudad mind palju paremaks mängijaks,“ sõnas finaali järel Sinner. „Olen praegu ääretult uhke. Ma ei suuda seni juhtunut mõista. Ta pani mind alguses kõvasti jooksma ja ma ei saanud oma mänguplaani tööle. Kolmandas setis otsisin väikeseid võimalusi ja ühel hetkel mäng muutus. Pean nüüd maha istuma ja juhtunut analüüsima.“

„Loomulikult on finaalis motivatsioon hoopis teisel tasemel. Alguses käis kõik nii kiiresti. Ühe tunni ja 15 minuti järel olin juba kahe setiga kaotusseisus,“ lisas itaallane veel.

OTSEBLOGI: