Neuville alustas laupäeva kolmandalt kohalt ja 16,5-sekundilise kaotusega Elfyn Evansile. Kuid kolme suurepärase katsega tõusis Hyundai piloot liidriks. Enne laupäevaste katsete teisi läbimisi edestab ta Evansit 5,1 ja Sebastien Ogier’d 7,7 sekundiga.

„Esimesed läbimised läksid sisuliselt ideaalselt ja mul oli hea rütm. Sain eesautolt kiiruskatsete olude kohta head infot. Oli küll paar jäist kohta, mida meil kirjas polnud, aga nägin juba kaugelt, et jää on tulemas. Suutsin neis kohtades sõita piisavalt aeglaselt,“ rääkis Neuville.

„Mul oli küll paar jäist kohta märgitud, kus tegelikult jääd polnud, aga teistel oli selliseid kohti rohkem ja nad sõitsid rohkem kindla peale. Mul oli eile sama olukord, kui kaotasin ühel lõigul 17 sekundit,“ jätkas 35-aastane belglane, kellest õhkus enesekindlust. „Auto oli läbi hommikupooliku hea. Tegime seadetes väikseid kohandusi ja pärast seda oli tunne veelgi parem. Auto on kiire, legend paigas ja nii saab maksimaalselt pingutada.“

Evans püssi põõsasse ei viska

Monte Carlos jagatakse esmakordselt MM-punkte uue süsteemi põhjal, sest laupäeva lõppjärjestuse põhjal jagatakse lõviosa silmadest. Esikümne jõudjad teenivad punkte järgmise loogika alusel: 18–15–13–10–8–6–4–3–2–1. Kuid laupäeval teenitud punktid lähevad arvesse vaid juhul, kui sõitja pühapäeval finišeerib.

Esikoha käest andnud Evansi sõnul pole mõtet punktidele mõelda. „Jätkame surumist. Auto juures midagi suurt muutma ei pea. Riskid on kindlasti suured, seega tuleb vaadata, kuhu jõuame,“ lausus Toyota Yarist rooliv ralliäss.

Evansi hommiku rikkus hübriidajam, mis ühel hetkel lakkas töötamast ja senine liider kaotas sellega kümmekond sekundit. „Teadsime, et see võib juhtuda. Siin muutuvad asjad kiiresti. Hommikul sõitsin puhtalt, aga esimese kiiruskatse jäisel osal kaotasime Thierryle päris palju. Seejärel kaotasime katse keskel hübriid ja kaotasime veel juurde,“ nentis waleslane. „Ilmselgelt polnud see tore, aga meil on siiski võimalik võita. Püüame vajutada veel rohkem ning peame legendis halvad kohad ära parandama.“