Kuigi Schonachis valitsevad üsna kevadised olud ja reedesed suusahüpete eelvõistlused jäeti ära, siis laupäeval MK-etapp ikkagi toimus.

Kristjan Ilves hüppas normaalmäel 98,5 meetrit ning teenis kohtunikelt 138 punkti. Võimsas hoos oli taas norralane Riiber, kes hüppas koguni 108 meetrit. Ta kogus 157,9 punkti. Ta edestas lähimat jälitajat, austerlast Thomas Retteneggerit üheksa sekundiga. Kolmandat kohta hoidis Thomase vend Stefan Rettenegger (+46 sekundit Riiberile). Retteneggerite ja Ilvese (+1.20) vahele mahtusid veel austerlased Franz-Josef Rehrl (+1.05) ja Martin Fritz (+1.08).

Suusasõitu valitses kindlalt Riiber, kes sõitis kogu distantsi uhkes üksinduses ja edestas teisi enam kui minutiga. Kõva sõidu tegi Stefan Rettenegger, kes venna Thomase kinni püüdis ja lõpuks teisena lõpetas (+1.13,8 Riiberile). Ilves püsis pikalt esikolmikut jälitanud pundis, kust viimasel ringil panid eest minema koos temaga Eero Hirvonen ja Jörgen Graabak. Kolmikul jäi napilt Stefan Rettenegger kinni püüdmata, nii jagasid nad omavahel ära viimase poodiumikoha.

Kolmanda koha heitluses oli parim Graabak (+1.15,0), Hirvonen (+1.15,8) lõpetas tema taga neljandana ja Ilves jäi lõpuspurdis kahele konkurendile alla ning sai viienda koha (+1.18,8). Esiviisikule järgnes Lukas Greider. Pikalt poodiumikohal olnud Thomas Rettenegger leppis seitsmenda positsiooniga.

Viies koht on Ilvese tänavuse hooaja üks parimaid võistlusi. Senine parim koht pärineb Ruka minituuri viimaselt MK-etapilt, kus ta oli neljas.