Esimesed kaks setti kulgesid 22-aastase itaallase taktikepi all ning kui mängitud oli vaevalt tund, juhtis Sinner juba 6:1, 6:2.

Kolmandas setis õnnestus Djokovicil aga mängu paremini sisse elada ja kuigi Sinner omas kiires lõppmängus 6:5 seisul ka matšpalli, siis sai 7:6 (6) setivõidu hoopis serblane. Neljandas setis teenis ainsa servimurde Sinner, kes haaras 4:1 eduseisu ja lõi seejärel matši 6:3 setivõiduga lukku.

Kolm tundi ja 23 minutit kestnud kohtumises realiseeris Sinner 11 murdepallist viis, kuid Djokovicil ei avanenud ainsatki murdevõimalust. Esimeselt servilt võitis Sinner 83% punktidest ja teiselt servilt 63% punktidest, Djokovici vastavad näitajad olid 67% ja 46%.

„See oli väga-väga keeruline mäng. Mulle näis, et ta [Djokovic] ei tunne end kuigi hästi ja seega jätkasin survestamist. Proovisin lihtsalt neljandaks setiks hästi valmistuda ja sain sellega hakkama. Wimbledonis saadus kaotus õpetas mulle palju,“ meenutas Sinner pärast Djokovici alistamist tunamullust Wimbledoni veeranfinaali, kus serblase võidunumbrid olid 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Teises poolfinaalis kohtuvad venelane Daniil Medvedev (ATP 3.) ja Saksamaa tennisist Alexander Zverev (ATP 6.), kes pole sarnaselt Sinnerile Austraalia lahtistel triumfeerinud.