Sildaru teenis Laaxi etapi kvaifikatsioonis kahe grupi peale 15. koha ning pääses poolfinaali 24 edukama sekka. Poolfinaalis näitas ta päeva neljandat tulemust. Finaalis läks lõpuks kirja kümnes koht.

„Finaalis panid kõik juurde. Kuigi minu mõlemad laskumised läksid enam-vähem hästi, siis lõpuks piisas sellest kümnendaks kohaks. Ma ei ole siiski pettunud. See oli minu jaoks esimene võistlus, kus jõudsin finaali ja mahtusin kümne sekka. Tegemist on minu jaoks läbi aegade parima võistlusega,“ tõdes Sildaru jõuproovi kohta.

Värskes videoblogis saab näha ka 17-aastase Sildaru laskumisi Laaxi võistlusel. Jõuproovi ühe kommentaatorina oli ametis 32-aastane britt James Woods. Woods krooniti 2019. aastal Park City’s pargisõidus maailmameistriks ning 2017. aasta Aspeni X-Mängudel võitis ta esikoha Big Airis.

Siinkohal tuleb märkida, et Sildaru ja Woods on omavahel head tuttavad. Kuigi vanusevahe on suur, siis teismeea alguses käis Sildaru tihti just koos Woodsiga mäel sõitmas. Nii meenutas Woods kommentaatorina mitmel korral, kuidas ta teab Henryt ajast, kus viimane ulatus talle põhimõtteliselt põlveni. Loomulikult sai Sildaru Woodsilt mitmel puhul kiita ning tõdes, et noormehel puudub võistlusnärv ning mäele minnes on ta justkui jääkülm.

Eelmisel nädalal hooaja avavõistluse teinud Sildaru pidi stardis olema ka sel nädalal, kuid Leysinisse plaanitud Euroopa karikaetapp jääb laviiniohu tõttu ära. Leysinis oli kavas korraldada nii pargi- kui ka rennisõidu jõuproovid.

Milline näeb välja edasine võistlusprogramm?

15.–16. veebruarini osaleb Sildaru Davosis Big Airi EK-etapil. Euroopa karikasarjas plaanib Henry osaleda ka aprilli keskpaigas Šveitsis Corvatschis, kus on kavas nii pargi- kui ka rennisõit ning Big Air.

MK-sarjas lööb Henry kaasa veel 13.–16. märtsini Prantsusmaal Tignes’is peetaval etapil, kus toimuvad pargisõit ja Big Air. Ideaalis oleks kavas ka 22.–24. märtsini Šveitsis Silvaplanas peetav pargisõidu etapp, kuid samal ajal on Itaalias Livignos juunioride maailmameistrivõistlused. Prioriteet on just tiitlivõistlus.