1964. aastal Innsbrucki taliolümpial kuldmedali võitnud Antsoni triumfist möödub tänavu 60 aastat. „Tähistame ühe võistlusega kahte juubelit,“ rääkis Adavere kiiruisutamist vedav Väino Treiman.

Möödunud aastal tuli Adaverre „Kuldne 1500“ võistlusele 71 kiiruisutajat. Teiste seas osales ka sportlaskarjääri lõpetanud Pyeongchangi olümpiamängude neljas naine Saskia Alusalu.

Treiman loodab, et sarnane huvi mõõduvõtu vastu on ka tänavu, kui 3. veebruaril toimuvad võistlused lastele ja päev hiljem täiskasvanutele. „Osaleda saavad lapsed alates neljandast eluaastast ning meil on ka eraldi vanuseklass üle 70-aastastele. Esimest korda on tegu rahvusvahelise võistlusega, kuna kohale tulevad ka lätlased,“ tõi Treiman välja.

„Sel võistlusel on minu jaoks väga suur tähendus. Alustasin kiiruisutamisega tänu Antsoni olümpiavõidule ja nüüdseks on sellest mõõduvõtust saanud traditsioon,“ jätkas Treiman, kelle korraldataval võistlusel on mitmeid kordi ennast proovile pannud ka äsja EM-il hõbemedali võitnud Marten Liiv.

„Kuldne 1500“ tšempionit premeeritakse 25-kilose suitsupõrsaga. „Sellest on saanud sümboolne auhind aastate jooksul,“ tunnistas Treiman.

"Kuldne 1500" tšempion teenib auhinnaks põrsa kuju.