Kaspar Treieri tööandja Sassari Dinamo kaotas jaanuari keskel meistrite liiga play-in vahemängudes 1:2 Cholet’le, millega sai Itaalia meeskonna euroteekond läbi. Kuna Dinamo on ka Itaalia meistrisarjas 16 võistkonna seas alles 12. kohal, siis sai klubijuhtidel küll ning alates 2021. aastast peatreenerina töötanud Piero Bucchi sai kinga.

Uueks peatreeneriks palgati Bosnia ja Hertsegoviina passi taskus hoidev Nenad Markovic. „See oli raske otsus, aga me pidime midagi muutma,“ lausus tiimi president Stefano Sardara. „Ehkki tulemuste eest vastutavad kõik ja peatreener pole ainuisikuliselt süüdi, siis spordi külma loogika järgi kannatab tema. Markovic oli Kreekas ja Türgis väga edukas. Distsipliiniga peatreener. Ütlesin mängijatele, et neil pole rohkem vabandusi.“

Mängijana kõrgel tasemel tegutsenud Markovici peatreeneri CV-sse kuuluvad teiste seas klubid Karsiyaka, Tenerife, Gaziantep ning viimati juhendas ta Dijoni. Treenerivahetus võib olla hea uudis ka 203-sentimeetrisele Treierile, sest viimastel nädalatel jäid Bucchi käe all tema minutid üsna napiks. Eestlane pääses seni jaanuaris toimunud kuues mängus platsile vaid kolmes ning neiski sai kokku napid üheksa minutit.

Baskonia palkas kogenud tagamängija

Sander Raieste ja Maik-Kalev Kotsari koduklubi Baskonia tõi aga kogemust tagaliini, kuhu palgati Makedoonia passiga ameeriklane Jordan Theodore. 34-aastase mängujuhi CV on väga kirev, sest ta on mänginud Itaalia, Venemaa, Türgi, Saksamaa, Kreeka ja Prantsusmaa klubides. Sealjuures 2019. aastal oli Türgi klubis Besiktas tema peatreener praegune Baskonia juhendaja Duško Ivanovic.

Tänavust hooaega alustas Theodore Pariisi äärelinna klubis Metropolitans 92, kuid mängijal oli kontrahtis klausel, et Euroliiga klubisse võib ta lahkuda tasuta. Prantsusmaa meeskonna president Alain Bouvard oli ameeriklase peale üsna solvunud.

„Me ei saa takistada tema minekut, sest see on tema õigus. Aga lahkumise viis on enam kui küsitav. Ta ei teavitanud meid lahkumissoovist ega läbirääkimisest teise klubiga. Üks asi on leping, aga teine austus teiste inimeste ees. Paistab, et ta selle viimase unustas,“ lausus Bouvard.

Tänavu Prantsusmaa liigas keskmiselt 13 punkti visanud ja neli korvisöötu andnud Theodori tagamõttest saab siiski aru. Ehkki ta on teinud Euroopas üsna korraliku karjääri, siis tema arvel on vaid 23 matši Euroliigas. Ja needki pärinevad hooajast 2017-2018, mil ta esindas Milano Olimpiat.