Kolmapäeva õhtul anti Gapis asuvas rallikeskuses teada, et kõik, kes sõidavad Monte Carlosse, peaksid vältima kiirteed A51, mis on kahe päeva jooksul traktoritega blokeeritud kahe linna – Sisteroni ja Monesque vahel. Seega tuleks Monte Carlosse sõita ringiga mööda tavateid, mis keerutavad mägedes. Paraku langeb neile teedele suur liikluskoormus ning võib tekkida ja ilmselt tekibki ummikuid.

Osa põllumehi soovis jõuliselt takistada ka Monte Carlo ralli läbiviimist, kuid esialgu otsustati seda mitte teha. Küll aga toimuvad traktorite rongkäigud ka Gapis ning see häirib rallit mingil määral.

Ralliautode liikumist ja kiiruskaitseid kiirteede blokeerimine ei puuduta, sest ülesõidud on väiksematel teedel. Küll aga võib põllumeeste meel muutuda.

Põllumeeste piirkondlikud meeleavaldused algasid nädal tagasi, kuid on kasvanud üleriigiliseks protestiaktsiooniks maksude ja Euroopa liidu seadustes tulenevate karmide keskonnanõuete vastu. Eskaleerumine toimus pärast teisipäeva kahe protestija surmaga lõppenud õnnetust, kui auto sõitis otsa teed blokeerinud naisele ja tema 12-aastasele tütrele.

Kui ametiühingute juhitud suured protestiaktsioonid väldivad politseivõimude kokkuleppel Gapi ümbruse väiksemaid teid, et Monte Carlo ralli võiks toimuda, siis kohalikud põllumehed võivad tegutseda omapäi. Eks näis, mis toimuma hakkab.