Uue süsteemi kohaselt lüüakse esimesed punktid lukku laupäeva õhtuks. Liider saab 18, teine koht 15 ja kolmas 13 punkti. Sealt edasi saavad esikümne sõitjad vastavalt 10,8,6,4,3,2,1 punkti. Need kindlustab sõitja siis, kui pühapäeval finišisse jõuab.

Pühapäeval jagatakse veel eraldi punkte päeva seitsmele kõige kiiremale mehele. Lisaks on alles tavapärane punktikatse. Ralli võitjaks on mees, kes etapi lõpuks esikohal, aga uute reeglitega pole enam garanteeritud, et kiireim sõitja ka enim punkte teenib.

Süsteem on saanud palju negatiivset vastukaja. Monte Carlo ralli eel kritiseeris uut punktimääratlust ka kaheksakordne maailmameister Sebastien Ogier.

„Pühapäevad võivad olla nüüd huvitavamad, aga see on ikkagi vale. Võitu ei väärtustata üldse,“ vahendas Rallit.fi prantslase sõnu. „Kogu asi on tehtud keerulisemaks ja avalikkusel on sellest raske aru saada. Ainult rallinohikud mõistavad uut süsteemi. Mõni hakkab mõtlema, et miks võitja ei saa enim punkte. Kuidas on see võimalik? Ühel hetkel see juhtub.“

„Ma ei mõista, mida mõeldi, kui sellega välja tuldi. Ma ei saa aru sellest,“ lisas vanameister, tuues välja ka paljude teiste sõitjate murekoha. „Kui kellelgi on ralli alguses probleeme, saab ta rehve säästa ja pühapäeval ikka 12 punkti koguda. Samas võib sõitja, kes on kogu nädalavahetuse olnud vägevas hoos, teenida laupäevaga vaid 18 punkti. See pole loogiline.“

Juba mitmendat aastat poolikut hooaega tegeval Ogier’l on silme ees üks siht. „Punktid mind ei huvita. Minu peaeesmärk on ralli võita,“ teatas prantslane, kes koduetapil varasemalt üheksal korral triumfeerinud.

Monte Carlo rallil peetakse täna ööpimeduses kaks esimest kiiruskatset. 21,01 km pikk esimene kiiruskatse algab meie aja järgi kell 21.35.