26-aastane Zverev alustas vägevalt, sest sakslane võitis esimese seti 6:1, teise 6:3 ja kolmandas juhtis ta 5:2. Kuid seejärel sai hispaanlane paremini mängu sisse ning keeras kiires lõppmängus asja enda kasuks.

Kuid kolm tundi ja kaheksa minutit kestnud lahingus jäi peale siiski Zverev, kes võitis neljanda seti 6:4. „Mängisin ühe maailma parima mängija vastu, kes on kahekordne slämmivõitja. Kui olin kolmandas setis 5:2 eduseisus, hakkasid peas ketrama igasugused mõtted. Me kõik oleme inimesed,“ tõdes võidumees, kes jõudis karjääris teistkordselt Austraalia lahtiste poolfinaali.

2020. aastal jäi Zverev poolfinaalis alla Dominic Thiemile, tänavu tuleb talle aga vastu venelane Daniil Medvedev. „Ta on mulle korralikult aastate jooksul jalaga vastu tagumikku andnud. Nüüd on poolfinaalis minu kord seda teha,“ vaatas Zverev otsa kohtumisele, kus tuleb vastu maailma edetabeli kolmas mees Medvedev.

Tänavustel Austraalia lahtistel meeste konkurentsis ühtegi suurt üllatajat esile ei kerkinud. Teises poolfinaalis kohtub maailma esirerket Novak Djokovic edetabeli neljanda mehe Jannik Sinneriga.