Konontšuk siirdus 2023. aasta suvel Kalev/Cramost Hispaania kõrgliigaklubisse Granada, kus 16 mänguga jäi tema arvele keskmiselt 1,9 punkti ja 1,4 lauapalli. Eesti koondislane soovis rohkem mänguaega ja otsustas Granadast lahkuda.

Oldenburg on Saksamaa kõrgliigas võitnud kaheksa ja kaotanud üheksa mängu. Vigastuste tõttu vajati eesliini täiendust, viimati langes rivist tsenter Norris Agbakoko. Traumadega on väljas olnud ka Brekkott Chapman, Deane Williams ja Alen Pjanic.

„Olen tiimimängija. Püüan alati väljakul õigeid otsuseid teha,“ ütles 202 cm pikkune Konontšuk pressiteate vahendusel. „Mul on eemalt hea vise ja olen piisavalt mitmekülgne, et mind saaks erinevatel positsioonidel kasutada. Ootan Saksamaa kõrgliigas mängimist. (Eelmisel hooajal Kalev/Cramo ridades) Bambergi ja Crailsheimi vastu heideldes sain teada, kuidas Saksamaa võistkonnad mängivad ja mulle meeldis see. Arvan, et saan Oldenburgi aidata.“

Oldenburgi peatreener on 40-aastane hispaanlane Pedro Calles, kes juhendas aastatel 2020-2022 Hamburgis Maik-Kalev Kotsarit. Oldenburgis töötab Calles alates 2022. aastast.

„Arturil on Euroopa korvpallis kogemusi, olles mänginud FIBA Europe Cupis ja viimati Hispaanias. Ta on suur äär, kes suudab kaugvisetega mängu laiali tõmmata. Praeguses olukorras peab ta suutma täita ka teisi positsioone. Loomulikult vajab uus mängija aega, et meie süsteemi ja stiiliga kohaneda. Sellegipoolest aitab Artur meid juba esimesest päevast, sest meie treeningute tase tõuseb,“ rääkis Calles Eesti koondislasest.

Pressiteates sai sõna ka Oldenburgi klubijuht Hermann Schüller. „Viimase kahe mängu võidud olid väga head. Sellegipoolest pidime Norris Agbakoko vigastuse tõttu reageerima. Meil on sel hooajal olnud palju ebaõnne ja meil oli lihtsalt vaja hooaja teiseks pooleks võistkonda tugevdada. Kõik muu olnuks meie olukorras lohakus.“

Konontšukil on võimalus Saksamaa kõrgliiga debüüt teha laupäeval, mil Oldenburg võõrustab 11 võidu ja 6 kaotusega kuuendat positsiooni hoidvat Ludwigsburgi.