„See McLaren-Mercedes MP4/13 on minu jaoks seotud tõeliselt eriliste mälestustega, sest just selle uskumatu masinaga tulin ma 1998. aastal esimest korda F1 maailmameistriks. Kui rooli taha istusin, sain kohe aru, et tegemist on millegi erilisega. See oli väga kiire ja me mõistsime, et konkurendid peavad väga tõsist tööd tegema, kui tahavad meid võita,“ meenutab Mika Häkkinen vormelit, millega ta F1 absoluutsesse tippu kihutas.

Mika Häkkinen võitis F1 maailmameistri tiitli nii 1998. ja 1999. aasta hooajal McLareni meeskonnas startides. „Selle edu taga on kõva töö minu enda, kogu meeskonna ja selle suurepärase auto loonud inseneride poolt, kelle eesotsas oli legendaarne Adrian Newey,“ meenutas Häkkinen, kes võitis oma esimesel meistritiitli toonud hooajal 8 etappi ehk täpselt pooled kõikidest startidest. Samasuguse autoga kihutanud tiimikaaslane David Coulthard võitis samuti ühe etapi, mis tähendas, et ka meeskondlik maailmameistritiitel läks 1998. aastal McLarenile.

„Unibet Sports Bari seintelt leiab rohkelt tippspordiga seotud rariteetseid mälestusesemeid, kuid Mika Häkkineni „see päris“ vormel saab olema meie võimsaim eksponaat nii kaalu kui kaalukuse mõttes,“ rõõmustab Unibet Sports Bari juht Kaido Kadak ning loodab, et iga vormelifänn kasutab võimalust legendaarset masinat oma silmaga uudistama ja käega katsuma tulla.

Häkkineni McLaren-Mercedeselt tõmmatakse kate 26. jaanuaril Unibeti spordibaaris aadressil Vana-Viru 13.