Laupäeva lõppjärjestuse põhjal jagati lõviosa punktidest (esikümme saab: 18-15-13-10-8-6-4-3-2-1), kuid laupäeval teenitud silmad lähevad arvesse vaid juhul, kui sõitja pühapäeval finišeerib. Uue punktisüsteemiga on pühapäeval laual veel kõvasti punkte. Pühapäevase kolme katse kokkuvõttes said seitse kiireimat meest taas punkte (esiseitse saab: 7-6-5-4-3-2-1). Lisaks oli alles tavapärane punktikatse.

Ralli võitis Neuville, kes edestas etapi lõpuks Sébastien Ogier’d (Toyota) 16,1 sekundiga. Neuville võitis pühapäeval kõik kolm katset. Ogier’ tiimikaaslane Elfyn Evans lõpetas kolmandana (+45,2). Esikolmikule järgnesid Tänak (+1.59,8), M-Sporti sõitja Adrien Fourmaux (+3.36,9) ja Tänaku tiimikaaslane Andreas Mikkelsen (+5.34,6).

Pühapäeva sisearvestus: 1. Neuville, 2. Evans (+10,3), 3. Ogier (+12,8), 4. Tänak (+12,9), 5. Fourmaux (+42,9), 6. Katsuta (+54,5), 7. Grégoire Munster (+1.09,4)

Punktikatse paremusjärjestus: 1. Neuville, 2. Ogier (+2,6), 3. Katsuta (+2,8), 4. Evans (+3,2), 5. Tänak (+5,1)

Ralli kokkuvõttes teenis Neuville 30 punkti, talle järgnevad Ogier (24 p), Evans (21 p) ja Tänak (15 p). Loe pikemalt SIIT.

Ralli lõplik esikümme:

Monte Carlo TOP10

Otseblogi:

Ralli käik:
Neljapäeval oli kavas kaks pimedas sõidetud kiiruskatset. Heades oludes kasutas esimese stardikoha eelise edukalt ära mõlemad kiiruskatsed võitnud Eflyn Evans (Toyota), kes edestas päeva lõpuks Thierry Neuville’i (Hyundai) 15,1 ja Sébastien Ogier’d (Toyota) 21,6 sekundiga. Tänak oli mõlemal katsel hädas Hyundai autoga, sest mootor ei toiminud aeglastes oludes soovitult. „Olen õnnelik, et üldse kohale jõudsin! Uskumatu, mida see asi praegu teeb,“ tõdes päeva lõpuks Evansile 22,8 sekundiga kaotanud ja neljandat kohta hoidnud Tänak õhtul.

Reede hommik algas hoopis libedamates oludes kui eelmine. Etapi kolmandal kiiruskatsel sõitsid samas kohas teelt välja Ott Tänak (Hyundai), Takamoto Katsuta (Toyota) ja Grégoire Munster (M-Sport). Tänak kaotas katse võitnud Thierry Neuville’ile 41,9 sekundit ja langes üldarvestuses ühe koha võrra, viiendaks. Katsutal tuli kaotust üle viie minuti ja Munsteril üle minuti. Neljandal kiiruskatsel sõitis Tänak kolmanda aja (+1,8 Sébastien Ogier’le) ja kerkis üldarvestuses 3,5 sekundiga Adrien Fourmaux’st mööda neljandaks. Viienda kiiruskatse võitis ülikindlalt Ogier, kes tõusis Neuville’ist mööda teiseks ja vähendas liider Elfyn Evansiga vahe 10,7 sekundi peale.

Reedesed kordusläbimised esikuuikus kohamuutusi ei tekitanud, aga Ogier ja Neuville vähendasid iga katsega Evansiga vahet. Päeva lõpuks oli Evansi edu Ogier’ ees 4,5 ja Neuville’i ees 16,1 sekundit. Tänak püsis kindlalt neljandal kohal (+1.13,6).

Laupäeva hommikut alustas vägevalt Hyundai sõitja Thierry Neuville, kes võitis kindlalt üheksanda kiiruskatse ja tõusis kokkuvõttes Sébastien Ogier’st mööda teiseks. Tänaku päev algas ärevate toonidega, sest hooldusalas ei läinud tema i20 käima ja esimesel katselgi ei töötanud auto soovitult, sest mootorit tabasid avapäevast tuttavad elektroonikaprobleemid. Ta kaotas Neuville’ile 20 sekundiga, aga kokkuvõttes hoidis ta endiselt neljandat kohta.

Alates neljapäeva õhtust etappi juhtinud Evansil lakkas päeva teisel katsel hübriidajam töötamast ja ta andis võrreldes parimatega ära ligi kümme sekundit. Ralli uueks liidriks tõusis Neuville, aga esikolmik mahtus kõigest 5,1 sekundi sisse. Laupäeva kolmandal kiiruskatsel sai esikoha Tänak, kes viimati võitis Monte Carlo katse 2021. aastal. Hoolduspausile minnes oli liider Neuville, Evans kaotas talle 5,1 ja Ogier 7,7 sekundiga. Tänak oli neljandana liidrist maas 1.18,6-ga.

Hoolduspausi järel hakkas juhtuma. 12. kiiruskatsel teelt välja sõitnud Grégoire Munster katkestas ja ootamatult aeglane Evans kaotas Ogier’le lausa 16,9 sekundiga. Erinevalt konkurentidest pärastlõunal vaid ühe varurehvi kaasa võtnud Ogier võitis ka 13. kiiruskatse, millega tõusis etapi liidriks. Päeva otsustava kiiruskatse eel oli ta edu Neuville’i ees 0,8 sekundit.

Kuid vägeva viimase katsega võttis Neuville Ogier’lt esikoha tagasi ja teenis 18 punkti. Ogier oli laupäeva õhtuks teine (+3,3), Evans kolmas (+34,9) ja Tänak neljas (+1.46,9).