Kalevlased haarasid ohjad juba avaveerandil, mis võideti 27:11. Poolajaks oli Tallinna klubi eduseis 53:29. Kolmas veerandaeg kulges tasavägiselt ning Rapla suutis ühe punkti võrra vahet vähendada. Viimase kümne minutiga vormistasid kalevlased juba kindla võidu.

Kalev/Cramo resultatiivseimaks kerkis Leemet Böckler 22 punktiga. Ben Shungu lisas võitjate kontosse 13 punkti. Raplale tõid Obrad Tomic ja Marek Ruut mõlemad kaheksa punkti.

Kalev/Cramo on turniiritabelis 20 võidu ja ühe kaotusega liidrikohal. Raplal on koos seitse võitu ja 14 kaotust, mis annab 12. positsiooni.

Enne mängu:

Kalev/Cramo hoiab Eesti-Läti liigas 19 võidu ja ühe kaotusega liidrikohta. Viimati alistati võõral väljakul Läti klubi Ventspils 110:88.

„Meie jaoks on 2024 aasta algus olnud väljakutseid pakkuv, kuid oleme näidanud meeskonnana head kohanemisvõimet ja tahtejõudu. Kindlasti on uued täiendused Beni ja Janise näol võistkonnale kasulikud ning nüüd on meie, kui treenerite ülesanne neil aidata sisse sulanduda,“ analüüsis kohtumine eel Kalevi abitreener Indrek Reinbok. „Rapla peatreener Bretti kurjad plaanid on meile teada ning proovime omakorda vastast paari asjaga üllatada.“

Kalevi eest teeb kolmapäeval debüüdi värskelt meeskonnaga liitunud Ben Shungu, lätlane Janis Berzins veel väljakule ei jookse. Ülejäänud mängijate seisukord selgub mängu eel.

Rapla on turniiritabelis seitsme võidu ja 13 kaotusega 12. kohal. Play-off´i viiv kaheksas koht on kolme võidu kaugusel.

„Kalev/ Cramo on siiani teinud väga võimsa põhiturniiri. Kuigi neil on olnud probleeme koosseisuga, siis tulemustes pole see kajastunud. Kindlasti on Rannula ja Reinbok teinud meie asjad mängijatele selgeks ning peame suutma kohaneda nende võistkonna agressiivsusega ja taktikaga. Üritame rünnakul ja kaitses natuke riskida ning Cramo mängu rütmi sassi ajada,“ mõtiskles Rapla loots Brett Nõmm.