2017/18 hooajal liitus Shungu NCAA I divisjonis mängiva Vermonti Ülikooli korvpalliprogrammiga. Sportlasstipendiumita ameeriklane oli esimesel aastal treeningmängija rollis ja piirdus tagasihoidliku statistikaga, kuid järgnevate hooaegadega tõestas end piisavalt ning teenis välja nii stipendiumi kui ka koha põhimeeskonnas.

Viimasel ülikoolihooajal jäi Shungu keskmisteks näitajateks 34 mänguga 16,3 punkti, 4,6 lauapalli ja 2,3 resultatiivset söötu.

Ülikooli järgselt ehk 2022/23 hooajal sõlmis Shungu lepingu tugeva Saksamaa BBL klubi Ludwigsburgi MHP Rieseniga, mis lisaks koduliigale mängib juba aastaid FIBA Meistrite Liigat. Peale kuute mängu vahetas Shungu klubi ja asus mängima Saksamaa teises Pro A liiga klubis PS Karlsruhe Lionsis, kus 18 mänguga viskas keskmiselt 14,1 punkti, võttis 4,2 lauapalli ja andis 2,6 resultatiivset söötu.

2023/24 hooajaks liitus Shungu sama liiga Düsseldorfi Art Giantsi meeskonnaga.

Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula kirjeldas klubi pressiteate vahendusel oma värsket täiendust järgmiselt: „Ben on füüsiliselt tugev ja agressiivne mängija. Tema tulek toob meeskonnale kindlasti kiirust ja füüsilisust juurde, lisaks tundub ta olevat hea töövõime ja potentsiaaliga kaitsemängija.“

Vigastuste ja külmetushaiguste tõttu hõreda koosseisuga Kalev/Cramo eest teeb Ben Shungu suure tõenäosusega oma debüütmängu juba kolmapäeval Kalevi Spordihallis Avis Utilitas Rapla meeskonna vastu. Pileti saab osta Piletitaskust.