Almeria läks juba kohtumist juba 37. sekundil Largie Ramazani väravast juhtima ning 43. minutil suurendas Edgar Gonzalez külaliste eduseisu kaheväravaliseks.

Teise poolaja alguses määrati käega mängu tõttu Reali kasuks penalti ning Jude Bellinghami täpne löök tõi võõrustajad mängu tagasi. Kõigest neli minutit hiljem oli Almerial siiski vastus olemas, kui sedapuhku tegi skoori Sergio Arribas. Mõneti ootamatult otsustas aga peakohtunik VAR-i abil värava tühistada, viidates sellele, et Almeria keskväljamees Dion Lopy ripsas käega vastu Bellinghami nägu.

Sellega polnud aga kohtunike rambivalgus veel lõppenud, sest kuigi Vinicius Junior lõi 67. minutil Reali viigivärava, siis korduste põhjal tundus see üsna selgelt käega löödud.

Seitsmendal lisaminutil saadeti Almeria peatreener Gaizka Garitano punase kaardiga väljakult minema ja 99. minutil tegi Dani Carvajali tabamus lõppseisuks 3:2.

Real jätkab liigatabelis 51 silmaga teisel kohal, kuid mängu enam pidanud Girona jääb kõigest punkti kaugusele. Almeria on aga kuue punktiga kindlalt viimane.

Kohtumise tipphetked:

Mitmed Almeria mängijad ütlesid kohtumise järel häälekalt välja, et nende hinnangul käitusid kohtunikud ebaadekvaatselt.

„Keegi lihtsalt otsustas, et me ei tohi siin võita ja nii ka läks. Meil on selline tunne, et nad varastasid meilt mängu. Ma arvan, et enam rohkem kõrvalist abi poleks saanudki neile anda. Ma ei mõista seda, tänane ületas kõik piirid,“ rääkis Almeria paremkaitsja Marc Pubill pärast kohtumist.

Reali peatreeneri Carlo Ancelotti arvates olid kohtunikud siiski õiglased. „Ma mõistan Almeria pahameelt, aga mulle tundus, et kõik otsused olid õiged. VAR ei tee otsuseid, vaid nõustab peakohtunikku ja minu hinnangul oli tal õigus,“ lausus Ancelotti.

Ning oma seisukoha tegi teatavaks ka Barcelona loots Xavi Hernandez. „Kui ma Madridi mängust räägin, siis saan karistada. Kõik nägid, mis seal juhtus, aga tegelikult olen juba alates Getafe mängust tundnud, et midagi on mäda. Meil läheb tiitli võitmine ikka väga raskeks,“ rääkis Xavi päras Barcelona 4:2 võitu Real Betisi üle.