Sel nädalal seljavalu ja toidumürgituse kiuste võistelnud Tomingas alustas ühisstardist hästi. Ta lasi esimeses lamadestiirus kõik märgid kindlalt alla ja läks teisele ringile 15. kohal. Ka teine lamadestiir läks edukalt ja positsioon paranes nelja koha võrra. Liider Simonile kaotas ta 23,8 sekundiga.

Ka püstitiirud, mis on viimasel ajal Tomingale suuri probleeme valmistanud, algasid meeldivalt. Esimese püstitiiru järel läks ta ühele trahviringile, aga suurem osa konkurente eksisid veelgi rohkem. Neljanda ringi eel oli Tomingas tõusnud juba kaheksandaks, liidriks asunud Lou Jeanmonnot’le kaotas ta 34,7 sekundiga.

Viimases tiirus ei saanud Tomingas paraku alla ühtegi märki. Pärast viite trahviringi langes ta 25. kohale. Viimasel ringil suutis ta oma positsiooni hoida, kaotust võitjale kogunes kokku kuue trahviringi juures 3.19,4. Suusarajal näitas Tomingas päeva 11. sõiduaega.

„Ma olen biatlonis ilmselt kõike näinud ja väga sellised asjad ei üllata, aga ma ei uskunud, et näen, et Tuuli seda teeb,“ rääkis Tominga treener Indrek Tobreluts ERR-i otseülekandes hoolealuse viimasest tiirust. „Täna ei olnud sellised olud, et oleks midagi väga seganud. Sinnamaani oli kõik hästi ja mul pole praegu head selgitust. Tehniliselt oskab ta hästi lasta, pigem on psühholoogiliselt mingi teema.“

Karjääri neljanda MK-sarja ühisstardi võitnud Simon eksis 20 lasust vaid ühel ja edestas kõik märgid tabanud koondisekaaslast Jeanmonnot’d 8,9 sekundiga. Kolmas oli ühel trahviringil käinud šveitslanna Lena Häcki-Gross (+20,7).

MK-sarja üldarvestuses on Tomingas 175 punktiga 25. kohal. Juhib 719 punktiga norralanna Ingrid Landmark Tandrevold, teine on 689 punktiga Justine Braisaz-Bouchet (Prantsusmaa) ja kolmas 671 punktiga Lisa Vittozzi (Itaalia).

Nüüd hakkab maailma paremik vormi timmima 7.–18. veebruarini Tšehhis Nové Město na Moravěs peetavaks MM-iks.

Ühisstardist sõidu tulemused:

Ühisstardiga sõidu tulemused