Eesti sõitis koosseisus Tuuli Tomingas, Regina Ermits, Kristo Siimer ja MK-sarja debüüdi teinud Jakob Kulbin.

Tomingas alustas esimest vahetust hästi. Ta läbis lamadestiiru puhtalt ja läks teisele ringile kuuendana. Püstitiir aga ebaõnnestus, Tomingas pidi minema trahviringile ja ta langes minutilise kaotusega 16. kohale.

„Olen juba väsinud sellest, et ma püsti pihta ei saa. Homme on viimane võimalus enne MM-i enesekindlust ja eneseusku kasvatada. Aga enamikel aastatel pole siin tiirus midagi välja tulnud, nii et ma ei tea, miks peaks homme ime juhtuma,“ rääkis pühapäeval ainsa Eesti koondislasena ühisstardis võistlev Tomingas ERR-i otseülekandes.

14. kohalt rajale läinud Ermits sõitis lamadestiiru järel samuti trahviringi. Eesti langes ühe koha võrra, aga kaotust liidritele oli selleks hetkeks juba üle kahe minuti. Toidumürgituse tõttu reedese tavadistantsi vahele jätnud Ermitsa püstitiir läks paremini, ta pääses minema ühe varupadruniga. Siimerile andis ta vahetuse üle 15. positsioonil (+3.20).

Siimer ei eksinud kahe tiiru peale kordagi ja ta tõstis Eesti viimase vahetuse eel 13. kohale (+3.40). Esimese MK-stardi teinud 18-aastane Jakob Kulbin sõitis vapralt ja tegi lamadestiirus puhta töö. Ka püstitiirus esines Kulbin korralikult, vaja läks ühte varupadrunit. Viimasele ringile Eesti siiski minna ei saanud, sest mõni sekund varem oli võitja finišis. Eestile läks 23 võistkonna seas kirja 13. koht.

Segateatesõidu võitis Norra (Juni Arnekleiv, Karoline Knotten, Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö), kellel kulus kaheksa tiiru peale kaheksa varupadrunit. Teiseks tulnud Itaalia (Dorothea Wierer, Lisa Vittozzi, Didier Bionaz, Tommaso Giacomel) sai hakkama viie varupadruniga, kaotust Norrale tuli 22,3 sekundit. Viimasena pääses poodiumile üheksat varupadrunit kasutanud Rootsi (Anna Magnusson, Elvira Öberg, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma; +1.07,8).

Tulemused:

Segateatesõidu tulemused.