Kahe esimese tiiruga kaks varupadrunit kasutanud Külm andis esimest korda Zahknale vahetuse üle 13. kohal. Nii rajal kui ka lasketiirus head tööd teinud Zahkna (kahe tiiru peale üks varupadrun) tõstis Eesti viiendaks. Külma teine vahetus oli korralik, ta vajas ühte varupadrunit ja saatis Zahkna viimast korda rajale kuuendana.

Võimalus esikuuikusse murda kadus Zahkna viimaste lasketiirudega. Lamades kasutas ta kahte varupadrunit, langes kaheksandaks ning püstilaskmine ebaõnnestus täiesti. Zahkna pidi minema trahviringile ja enne viimast ringi oli ta kukkunud 11. positsioonile. Suusarajal Zahknal aga energiat jagus - ta sõitis viimasel ringil kolmanda aja, möödus Ukrainast, Moldovast ja USA-st ning tõi Eesti finišisse kaheksandana.

Paarissegateadet domineeris kogu distantsi jooksul Saksamaa (Vanessa Voigt - Justus Strelow), kes kasutas kaheksa tiiru peale vaid ühte varupadrunit. Teiseks tuli Norra (Ingrid Landmark Tandrevold - Vetle Sjaastad Christiansen, +11,2) ja kolmas oli Austria (Lisa Theresa Hauser - Simon Eder, +28,3). Eesti kaotas võitjale 1.05,8. Külm ja Zahkna teenisid kaheksanda koha eest ka 1000 eurot auhinnaraha.

Tulemused:

Paarissegateate tulemused.

„Täna oli isegi üllatavalt hea sõita, eriti just viimasel ringil,“ ütles Zahkna ERR-i ülekandes. „Mehed tulid selg ees vastu. Tavaliselt olen ise see, kes üle õla vaatab ja teisi mööda laseb.“

Viimane püstitiir läks Zahkna sõnul kiirustamise ja riskimise nahka. „Ebareaalne see püstitiir... tunnen ennast üldiselt üsna kindlalt, aga täna nägin, et on võimalus ja lasin kõik mättasse. Päris valus oli trahviringile minna. Hakkasin riske võtma, sest esimene püstitiir tuli hästi välja ja tundsin, et miks mitte uuesti teha.“

Täna kell 15.45 peetakse Anterselvas ka tavapärane segateatesõit, kus Eestit esindavad Tuuli Tomingas, Regina Ermits, Kristo Siimer ja MK-sarja debütant, 18-aastane Jakob Kulbin.