Tasavägise avaveerandi võitsid Rapla pallurid 25:24. Teisel veerandajal sai Rapla oma mängu paremini käima ning juhtis 2.16 enne avapoolaja lõppu 43:34. Keila vastas sellele aga 10:0 spurdiga. Lõpusekunditel pääses Rapla poolel vabaviskejoone taha Malik Pope, kes tabas kahest viskest ühe. Nii mindi vaheajale 44:44 viigiseisul.

Kolmandal veerandajal pääses Rapla korra ette seitsme punktiga (60:53) ja juhtis viimase minuti eel 65:59, aga kahe eduka rünnakuga jõudis külalised veerandi lõpuks ühe punkti kaugusele (64:65). Neljandat vaatust alustasid hoogsamalt Peep Pahvi hoolealused ja viis minutit enne normaalaja lõppu oli Keila ees 84:74. Rapla mehed jõudsid mängu lõpus veel kolme punkti kaugusele (85:88), aga järgmisel rünnakul kasvatas Margus Pahv eduka läbimurdega keilalaste eduseisu viiele punktile. Eduseisu külalised enam käest ei andnud ja lõpuks võeti kaheksapunktiline võit.

Võitjate kasuks viskas Kristen Kasemets üleplatsimehena 32 punkti, ta võttis lisaks seitse lauapalli ja jagas kuus resultatiivset söötu. Vanameister Kaido Saks panustas võitu 17 silma, kahekohalise punktiarvuni jõudsid veel Kevin Johnson ja Andrii Mõronenko (mõlemad 13 p) ning Denis Krestinin (12 p).

Keila näitas head kätt kaugvisetel, kui 28-st viskest läbis korvirõnga 15. Rapla mehed tabasid kamba peale 26-st kaugviskest seitse. Rapla resultatiivseim oli Pope 25 punktiga. Lisaks noppis ta 12 lauapalli. Eric Hunter lisas 15, Marek Ruut 12 ja Markus Ruubel 11 silma.

Keila Coolbet tõusis kaheksa võidu ja 12 kaotusega kümnendale kohale. Rapla Avis Utilitas (7-13) on 12. real.

ENNE MÄNGU:

Rapla ja Keila jagavad Eesti-Läti liigas 11.-12. kohta. Mõlemal meeskonnal on tabelis kirjas seitse võitu ja 12 kaotust.

Mõlemad klubid tulevad mängule vastu kaotuse pealt. Rapla tunnistas viimati võõral väljakul Pärnu Sadama 66:61 paremust ja Keila jäi Põhja-Euroopa liigas alla Zielona Gorale numbritega 91:95.

„Järjekordne oluline mäng meie võistkonnale arvestades turniiritabelit. Peame jälle leidma hea energia ning ilmselt tuleb rotatsiooni suuremaks teha, et jõuaksime hoida piisavat intensiivsust. Keilal on küll raske graafik, kuid eelmine mäng poolakate vastu oli nende poolt väga korralik. Loodetavasti suudame kodupubliku toel jätta võidu koju,“ rääkis mängu eel Rapla loots Brett Nõmm.

„Jaanuar on meil väga tiheda graafikuga ning kõik mängud suure kaaluga,“ sõnas Keila peatreener Peep Pahv. „Kui soovime pääseda Eesti-Läti liiga veerandfinaali, on vaja lähirivaalid, nende hulgas ka Rapla, alistada. Kolmapäeval Poolas Zielona Goraga mängus saime oma kaitse pidama ning sama peame suutma ka Rapla vastu. Kui kaitse peab, on ka rünnakul lihtsam. Sellises mängus saavad otsustavaks mängijate võitluslikus ja tahe. Usun, et sellega on meil kõik korras.“