27-aastase Kläbo jaoks oli see alles esimene kord alates 2018. aastast, mil ta jäi MK-sarja sprindietapil finaalist välja.

„See päev läks nihu. Minu tagasitulek oli õnnetu ja 2024. aasta algas halvimal võimalikul moel,“ sõnas pettunud Kläbo Norra avalik-õiguslikule ringhäälingule NRK.

Norra suusatäht haigestus vahetult enne hooaja algust koroonaviirusesse ja detsembris tabas teda veel ka ränk gripp.

„Olin nädal aega haige, mille jooksul kaotasin ligi viis kilo. Hakkan tasapisi vormi tagasi saama, aga see ei juhtu üleöö,“ ütles Kläbo.

Norralane lisas, et tal oli kuus päeva kõrge palavik. Ta püüdis jõulude ajal treenida, et Tour de Skil`l osaleda, kuid sai kiiresti aru, et see plaan ei ole realistlik.

Oberhofi sprindi neli esimest oli vaatamata Kläbo ebaõnnestumisele norralased. Võidu võttis Erik Valnes, teiseks jäi Ansgar Evensen, kolmandaks Even Northug ja neljandaks MK-sarja juhtiv Harald Östberg Amundsen.

Amundsen ütles NRK-le, et mõistab, miks Kläbo tippvormis polnud. „Kaotada viis kilo tähendab jubedat energiapuudust. Meil, suusatajatel, pole kehas palju üleliigseid kilosid. Kläbo peab kaotatud lihasmassi taastamiseks kindlasti tööd tegema,“ nentis Amundsen.

Ainsa eestlasena Oberhofi klassikasprindis osalenud Marko Kilp veerandfinaali ei jõudnud. Detsembri keskel koroonaviirusesse haigestunud Kilp sai kvalifikatsioonis 41. koha, kui kaotas kiireimat aega näidanud Amundsenile 7,52 sekundiga. Tal jäi 30 parema hulka pääsust puudu 1,2 sekundit.