Kuna valitsev tšempion Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi teevad tänavu kaasa vaid poole MM-programmist, on WRC-sarjas vaid käputäis täiskohaga sõitjaid, kellest tugevaimad on Hyundai mehed Thierry Neuville ja Ott Tänak ning Toyota esisõitja Elfyn Evans.

„Tänavune MM võib olla puhtalt Hyundai sõitjate omavaheline kemplus. Nii et Ott Tänak ja Thierry Neuville - minu meelest on nad hetkel kõige tugevamad, kuna Kalle täisprogrammi ei sõida,“ sõnas Hietavala.

Evansi võimalusse soomlane eriti ei usu. „Elfyn Evans on juba paar korda Toyotaga hõbeda võitnud, kuid ma hindan Hyundai sõitjaid siiski tugevamateks.“

Teine Rallit.fi ajakirjanik, portaali peatoimetaja Toni Heinonen leiab, et kui Evans ei suuda ka tänavu võita, siis ta jääbki maailmameistritiitlita.

„Evansil on nüüd elu võimalus. Praegu algab hooaeg, mil tal tuleks see meistritiitel võtta,“ rõhutab Heinonen. „Eelmisel hooajal sai Evans autoga selgelt rohkem sõbraks ja hakkasid ka tulemused tulema - kolm rallivõitu, mis on sama palju kui Kallel. Mul on Evansi suhtes päris suured ootused, aga hoopis teine küsimus on, kuidas waleslase pea [pingele] vastu peab.“

„Toyota eesmärk number üks on algaval hooajal võita tootjate maailmameistritiitel. Sõitjate meistritiitel oleks heaks boonuseks. Tiimijuht Jari-Matti Latvala on ka öelnud, et nüüd võetakse Evansilt pinge maha ning sõitjate meistritiitel pole meeskonna jaoks kõige tähtsam. Isegi meeskonna sees on üsna selge, et nad ei avalda survet (Evansile),“ lisas Heinonen.

WRC uus hooaeg algab järgmisel nädalal Monte Carlo ralliga.