Kurioosne lugu sai alguse sellest, kui ITV telekanalis jalgpallieksperdina töötav Aluko langes koos oma kolleegi Lucy Wardiga sotsiaalmeedias Bartoni kriitikarahe alla.

„Kuidas ta üldse meeste jalgpallist räägib, kuigi ei oska isegi korralikult palli lüüa. Teie etteaste Evertoni mängu järel oli halvas mõttes uus tase. Eni Aluko ja Lucy Ward on kommentaatoritena nagu Fred ja Rose West,“ vihjas endine tippjalgpallur Inglismaa sarimõrvaritele.

Naised olid Bartoni avaldusest šokeeritud ning Aluko sõnul oli ta lausa sedavõrd hirmul, et otsustas kodumaalt lahkuda.

„Olen terve nädala meeletult kartnud. Ma ei väljunud kodust kuni reedeni ja viibin nüüd välismaal. On oluline märkida, et vaimne vägivald mõjutab otseselt turvatunnet,“ selgitas Aluko Instagrami postitatud videos, et plaanib asja kohtusse anda.

„Mul on olnud selline tunne, et minuga juhtub midagi halba. Ma ei soovi kellegi haletsust, vaid tahan, et inimesed mõistaks, milline on vihakõne, rassismi ja seksismi mõju. Naistevihkamine mõjutab kõiki jalgpalli või selle kajastamisega seotud naisi,“ lisas ta.

Barton ei jäänud aga vastust võlgu. „Nuta mulle k***** jõgi... Ma juba ootasin, millal sa ohvrit mängima hakkad,“ säutsus Barton Twitteris.

36-aastane Aluko sai Inglismaa koondise eest kirja 102 kohtumist ja 33 väravat. 2009. aasta EM-il teenis ta hõbemedali ja 2015. aasta MM-il pronksi. Londoni Chelsea ridades krooniti Aluko kolmel korral Inglismaa meistriks ja Torino Juventuse särgis võitis ka Itaalia kõrgliiga tiitli.

41-aastane Barton esindas Inglismaa meeskonda vaid korra. Lisaks erinevatele Premier League’i klubidele mängis ta ka Prantsusmaal Marseille’s ja Šotimaal Rangersis. Pärast sportlaskarjääri lõppu otsustas Barton treeneriks hakata. Viimati juhendas ta Inglismaa tugevuselt kolmandas liigas mängivat Bristol Roversit, kuid mõned kuud tagasi anti talle kinga.