35-aastane Johaug lõpetas murdmaasuusatamise karjääri 2022. aasta kevadel ja sai mullu maikuus esmakordselt emaks.

Johaug on Norra meediale tunnistanud, et kaalub tippsporti naasmist. Selle hooaja jooksul on ta korduvalt öelnud, et see väljakutse on ahvatlev, kuid lõplikku otsust pole ta veel teinud.

Dagbladetile teadaolevalt on norralanna ka vähemalt mingil määral juba treeninud.

Endine Norra suusaäss Marit Björgen usub, et me näeme Johaugi uuesti suusavõistlustel.

„Kui Therese nii otsustab, pole tal palju vaja, et taas tipus olla. Tal on väga tugev põhi all. Kõik sõltub motivatsioonist,“ kommenteeris Björgen, kes ise tuli pärast emaks saamist edukalt tippsporti tagasi. Björgen võitis emana nii MM- kui olümpiakulla.

„Kui ma Thereset üldse tunnen, teeb ta asju korralikult. Ja sel juhul asub ta peagi taas kuldmedalite eest võitlema. Otsus tuleb aga teha kiiresti,“ lisas Björgen Adressale.

Dagbladet leiab, et norralannal tuleks otsus langetada hiljemalt kevadel, et tal jääks aega tipptasemel hooajaeelseteks treeninguteks. Ka käimasoleva hooaja lõpus leiaks Johaug naasmiseks sobivaid võistlusi.

Johaugi võib tagasitulekule innustada järgmise aasta maailmameistrivõistlused, mis toimuvad tema kodumaal Trondheimis. Norralanna on juba 14-kordne maailmameister. Olümpiamängudelt on ta võitnud neli kulda.