Paide andis teada, et 31-aastase Baranoviga sõlmiti kolme aasta pikkune leping. Viimati pallis keskkaitsja Armeenia kõrgliigas Jerevani Pjuniki ridades.

Oma jalgpalluriteed FC Puumas alustanud Baranov mängis kuni 2017. aastani koduses Premium liigas, kus võitis Tallinna FC Flora ridades kolmel korral nii Eesti meistritiitli kui Evald Tipneri karika. Seejärel on Baranov kandnud Norra, Bulgaaria, Armeenia, Küprose ja Malta klubide värve, kirjutas Paide Linnameeskond sotsiaalmeedias.

2022. aastal tuli Baranov Pjunikuga Armeenia meistriks ning jõudis UEFA Konverentsiliigas alagrupiturniirile, kus pääses põhikoosseisus platsile kolmes kohtumises.

Nikita Baranovi sõnul on üheskoos klubiga seatud selged sihid. „Paide näitas minu vastu konkreetset huvi ning pärast vestlusi Ivan Stojkovici ja Gert Kamsiga sain aru, et klubi ootused ja eesmärgid on kõrged. Mul on väga hea meel saada osaks neist plaanidest, loodan oma mängu ja kogemustega aidata Linnameeskonnal teha järgmised sammud püstitatud eesmärkide suunas,“ rääkis ta.

Spordidirektor Gert Kams avaldas Baranoviga sõlmitud lepinguni jõudmise üle rahulolu. „Nikita on kogenud, küps, tugeva kvaliteedimärgiga ning Euroopa jalgpalli karastusega keskkaitsja,“ ütles Kams. „Temasugust meest, eriti aga tema kindlust ja liidriomadusi me oma kaitseliini otsisimegi. Tere tulemast, Niki!“

Paide Linnameeskonnas hakkab Baranov mängima numbriga 27.