Eesti võrkpalliliidu president Hanno Pevkur rääkis Orefice võimalikust lahkumisest juba möödunud nädalal.

„Meil oli eelmise aasta lõpus mitu vestlust. Kuna tal läks koduklubiga (Orefice on ka Prantsusmaa naiste klubi Levallois Paris Saint Cloud peatreener - G.L.) graafik väga tihedaks, siis palus ta selle aasta alguses kaks nädalat pikendust, et saata meile oma kahe aasta visioon. Meie sõlmitud 2+2 lepingust sai esimene pool eelmise aastaga läbi. Andsime talle visiooni esitamiseks aega selle nädala lõpuni, misjärel saame otsuse ära teha,“ lausus Pevkur.

Ühtegi teist kandidaati võrkpallinaiskonna juhendaja kohale aga Pevkuri sõnul toona polnud. „Andsime talle ka sisendi, et meil on kalender muutunud. Peame sel aastal mängima Kuldliigat ja EM-valiksarja esimese poole ning järgmisel kevadel valiksarja teise poole - see muudab kogu ettevalmistust. Sellest tulenevalt pole meil enam ruumi eksperimenteerimiseks või testimiseks. Peame kohe alustama võistkonnaga, kellega ka EM-valiksarja mängima lähme, mis tähendab, et mängijate valik jääb väiksemaks ja see arvatavasti muudab natuke ka taustameeskonna suurust. Ootame omalt poolt, mis ta välja pakub - kellega ta tahab seda teha. Seega pole meie jaoks küsimus ainult Orefices, vaid kogu tema taustameeskonnas,“ lisas Pevkur.

Orefice käe all võitis võrkpallinaiskond mullu hõbeliiga ja krooniti Eesti aasta võistkonnaks. Kodusel EM-finaalturniiril kaotati D-alagrupis kõik viis kohtumist.

Kusjuures itaallane on leidnud juba uue tookoha, kui asub peatreenerina tööle Sloveenia naiskonna juures. Sloveenlannad said mullusel EM-il Marco Bonitta juhendamisel neli kaotust ja ühe võidu. Sarnaselt Eestile mängib ka Sloveenia tuleval hooajal Euroopa kuldliigas.

„Ma otsustasin sloveenia rahvusnaiskonnaga liituda, sest tegemist on tõsise ja eduka organisatsiooniga, kellel on selged eesmärgid ja mentaliteet, mis sobib minu omaga väga hästi,“ rääkis Orefice Sloveenia võrkpalliliidu kodulehel. „Mulle väga imponeerib selle regiooni riikide tööeetika ja sestap soovingi jätkata karjääri siin väga ilusas paigas.“