Inglismaa koondise ekspeatreener rääkis Rootsi rahvusringhäälingule antud avameelses intervjuus, et tal on diagnoositud kõhunäärmevähk.

Nüüd teatas Eriksson Sky Sportsile, mis on tema viimane soov. Rootslane sooviks 23. märtsil vaadata Wembley staadionil toimuvat Inglismaa ja Brasiilia sõpruskohtumist.

„Loodan matšile jõuda. See on suurepärane mäng, ettevalmistus MM-iks ja võimalik, et ka eellahing MM-finaalile (2026),“ ütles Eriksson.

Rootslane lisas, et tema teine unistus, mis on seotud Liverpooliga, paraku ei täitu.

„Minu isa on endiselt Liverpooli toetaja ja mina ka. Olen alati soovinud, et saaksin olla Liverpooli peatreener. Seda ei juhtu. Aga ma jään ikka fänniks,“ kinnitas rootslane.

Eriksson tegi treenerina vägeva karjääri. 1982. aastal viis ta Göteborgi IFK UEFA karikavõitjate karikasarja võitjaks ja töötas alates 1980-ndate keskpaigast Itaalia tippklubides. Ta juhendas AS Romat, Fiorentinat, Sampdoriat ja Laziot. Viimase viis ta nii Itaalia meistriks kui UEFA karikavõitjate sarja võitjaks.

Aastatel 2001–2006 töötas Eriksson Inglismaa rahvusmeeskonna peatreenerina. Alates 2007. aastast juhendas ta Manchester Cityt, Mehhiko ja Elevandiluuranniku koondist, Leicester Cityt ja erinevaid Hiina klubisid. Viimati tegutses vanameister Karlstadi FK spordidirektorina, ent haigus sundis teda sellelt töölt kõrvale astuma.