„Ma ei tea, mis juhtus,“ rääkis Tomingas ERR-i otseülekandes. „Püsti pole mul kunagi hea laskmine olnud, aga täna läks eriti tuksi.“

Suusarajal näitas Tomingas täna 32. aega, kaotust Anamarija Lampicile (Sloveenia) kogunes 1.32,9. Kuu aja eest Lenzerheides oli 29-aastane sportlane oluliselt paremas hoos - seal oli ta suusakiiruses sisuliselt esikümne tasemel.

„Ei tajunud, et oleks hea olnud. Kuna täna läksin starti niikuinii lihtsalt võistlust läbima, siis eilse treeningu eesmärk oli tulevikuks valmistuda. Harjutasime treeneriga tehnikat. Ei olnudki eesmärk parimat sõidutunnet taga ajada,“ ütles Tomingas.

MK-sarja üldarvestuses jätkab Tomingas 163 punktiga 21. kohal. Mass-startidele viiv koht 25 seas püsib, aga järgmisel nädalal peetaval Anterselva MK-etapil oleks vaja ilmselt punktilisa. Anterselvas on reedel kavas lühike tavadistants (12,5 km), mass-start on pühapäeval.

Tominga treener Indrek Tobreluts andis ERR-i otseülekandes mõista, et mõnes mõttes oli hoolealuse vormilangust oodata.

„Praegu ma murelik ei ole. Arvan, et Tuuli treenis jõuluperioodil muust maailmast kõige rohkem, ilmselt on need viljad küpsemas. Aga tervis on korras, kuskilt midagi häda ei ole. Aga selge see, et sellises seisus, kus me kolmanda MK-etapi lõpetasime, olid ootused võib-olla suuremad. Aga kui hooajaeelseid plaane tegime, ei unistanud, et Oberhofis ja Ruhpoldingis peaks midagi tegema hakkama. Võtame rahulikult ja ei närveeri veel,“ sõnas juhendaja.