44-aastane Johnson hakkas endale kodakondust hankima juba möödunud augustis, kui andis avalikult teada, et soovib Venemaal poksimist jätkata. Veidi enne seda oli ta võtnud Venemaa riigipea Vladimir Putini auks oma keskmiseks nimeks Vladimirovitš, vahendab Reuters.

„Ma olen praegu lihtsalt üliõnnelik ja uhke, et saan jagada Vladimir Putini ja oma ristiisaga sama nime. Ütlesin juba varem, et austatud Vladimir Putin on mind adopteerinud ja seega sai minust Vladimirovitš,“ rääkis Johnson toona, et Venemaal on kõik parim, aga eriti just naised. „Kui näen kauneid valgeid tüdrukuid, siis annan otsad. Venemaa eelistest saab lõputult rääkida, aga lihtsalt lubage mul neid naisi uuesti näha. See on kõik, mida vajan!“

Johnson on profikarjääri jooksul pidanud 60 matši, millest võitnud 38 ja kaotanud 22. Kusjuurest viimasest 13 matšist on tal kirjas vaid kaks võitu. 2009. aastal läks Johnson WBC tiitlimatšis vastamisi ukrainlase Vitali Klõtškoga, kuid sai kohtunike otsusel kindla kaotuse.

Lisaks Johnsonile anti teisipäeval Venemaa kodakondsus ka Kanada hokimängijale Brendan Leipsicile, kes kuulub Peterburi SKA hingekirja.