Saksamaal Oberstdorfis peetud kahevõistluse MK-etapil oli pühapäeval kavas kompaktvõistlus, mida kasutatakse MK-sarjas esimest hooaega. Hüppevooru järel seitsmendat kohta hoidnud Kristjan Ilves lõpetas 7,5 km suusasõidu kuuendana.

Hüppevõistluse järel läks liidriks kahevõistluse valitseja Jarl Magnus Riiber (Norra), ta lendas 106 meetri mäel koguni 112,5 meetri kaugusele. Ilves hüppas 102 meetrit ja ta sai seitsmenda koha. Riiberist läks ta 7,5 km suusadistantsile 30 sekundit hiljem.

Riiber suutis suusadistantsil esikohta hoida, oma rolli mängis selles ka ohtlikuima konkurendi, hüpete järel teist kohta hoidnud austerlase Johannes Lamparteri loobumine. Riiber edestas finišispurdiga austerlast Stefan Retteneggerit 2,2 sekundiga. Ilves võitles lõpus kohtadele 5.-7. ja fotofiniš andis talle kuuenda positsiooni. Kaotust Riiberile tuli 17,4 sekundit.

Tulemused:

Tulemused

Kompaktformaadis on sel hooajal võisteldud ka Ruka ja Ramsau MK-etappidel. Rukal sai Ilves üheksanda ja Ramsaus seitsmenda koha. Laupäeval Oberstorfis peetud tavapärase formaadiga võistluse lõpetas Ilves 11. positsioonil. MK-sarja kokkuvõttes on Ilves 446 punktiga kaheksas.

Laskesuusatajad lõpetasid Saksamaal Ruhpoldingi MK-etapi jälitussõitudega. Naiste 10 km distantsil langes Tuuli Tomingas seitsme koha võrra ja lõpetas 55. kohal. Tomingas pidi läbima kuus trahviringi, ta eksis mõlemas püstitiirus kolmel korral. Regina Ermits vahetas 58. positsiooni 56. vastu, ta eksis neljal lasul.

Reedese sprindi võitnud norralanna Ingrid Landmark Tandrevold juhtis ka suuremat osa jälitussõidust, aga finišispurdis tuli tal tunnistada viienda MK-etapivõidu saanud itaallanna Lisa Vittozzi paremust. Kolmandaks tuli norralanna Juni Arnekleiv. Tandrevold kaotas Vittozzile 0,7 ja Arnekleiv 9,1 sekundiga.

MK-sarja üldliidriks tõusis 666 punktiga Tandrevold. Täna seitsmenda koha saanud Justine Braisaz-Bouchet langes 657 punktiga teiseks, Vittozzi on 606 punktiga kolmas. Tomingas jätkab 163 punktiga 21. kohal. Mass-startidele viiv koht 25 seas püsib, aga järgmisel nädalal peetaval Anterselva MK-etapil oleks vaja ilmselt punktilisa.

Meeste 12,5 km jälitussõidus triumfeeris norralane Johannes Dale-Skjevdal, kes läks rajale viiendalt positsioonilt. Ta edestas 1,7 sekundiga laupäevase sprindi võitjat Vetle Sjaastad Christianseni ja 2,4 sekundiga Johannes Thingnes Böd.

Rene Zahkna tõusis vaatamata kolmele trahviringile (kaks kolmandas ja üks neljandas tiirus) 13 kohta ja lõpetas 39. kohal (+2.39). Tema kaks MK-punkti jäid ka Ruhpoldingist Eesti koondise ainsateks. Kristo Siimer pidi läbima samuti kolm trahviringi ja sai 48. kohal (+3.30).

Suusahüppajad alustasid MK-sarja kuuluvat Poola tuuri Wisla suurelt mäelt. Kvalifikatsioonis 20. tulemust näidanud Artti Aigro lõpetas põhivõistluse esimese vooru 30. kohal. Ta hüppas 119,5 meetri kaugusele ja sai 105,8 punkti. Teises voorus, kus tingimused olid paremad, lendas ta 125,5 meetrit ja kogus 112,5 punkti. Kokkuvõttes andsid 218,3 punkti Aigrole 27. koha, mis on tema käesoleva MK-hooaja paremuselt kolmas tulemus. Nelja hüppemäe turnee kolmandal osavõistlusel Innsbruckis tuli ta 21. positsioonile ja hooaja alguses Rukal sai ta 25. koha.

Wisla etapi võitis esimese vooru neljandana lõpetanud jaapanlane Ryoyu Kobayashi, kes hüppas teises voorus koguni 139,5 meetri kaugusele. Teiseks tuli austerlane Stefan Kraft, kolmas oli sakslane Andreas Wellinger.

Blogi: